Hlavní obsah

Pejšová byla nejvýše postavenou Evropankou na draftu hokejové PWHL

Česká obránkyně Daniela Pejšová přišla na řadu jako první Evropanka a sedmá hokejistka v celkovém pořadí draftu zámořské profesionální PWHL. Dvojnásobnou bronzovou medailistku z mistrovství světa si vybral Boston. Pondělním draftem prošly ještě útočnice Klára Hymlárová a Noemi Neubauerová.

Foto: Nathan Fernandes

Daniela Pejšová při zápase s Japonskem. Archivní foto.

Článek

Boston si zvolil jednadvacetiletou Pejšovou jako svou druhou hráčku poté, co získal právo na výběr jako sedmý výměnou s New Yorkem. „Je pocta vůbec tady být a zažívat to ve skutečném životě. Je to úžasný pocit, nemohu uvěřit, že to je pravda,“ citovala agentura AP Pejšovou, která hraje za švédský klub Lulea.

Jako celkově patnáctá přišla v Saint Paul na řadu Hymlárová. Po pětadvacetileté útočnici působící v týmu St. Cloud University sáhla Minnesota, jež premiérový ročník PWHL vyhrála. Jako třicátou z celkově 42 hráček si zvolilo Toronto čtyřiadvacetiletou útočnici Neubauerovou, která dosud hrála za Brynäs.

V úvodním ročníku PWHL, jež má být obdobou mužské NHL, se představilo celkem pět Češek: v mistrovské Minnesotě Denisa Křížová, v Ottawě pod vedením reprezentační trenérky Carly MacLeodové Kateřina Mrázová, Aneta Tejralová a Tereza Vanišová a v Montrealu Dominika Lásková.

Jedničku draftu udělal nejslabší tým minulé sezony New York ze čtyřiadvacetileté kanadské útočnice Sarah Fillerové, olympijské vítězky z Pekingu a trojnásobné mistryně světa.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.