Článek
Bednář přiznává, že se ke splnění snu zatím nedostal. „Ještě to neproběhlo, ani to momentálně není na programu dne. Mám hodně starostí a práce, aby se zvedla Slavia. Furt je co zlepšovat. Takže teď je to bez jelenů," usmívá se a dává si daleko skromnější úkol. „Potřeboval bych si chytit rybu."
Šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz Martin Kézr podobné choutky nemá. Kapra si nechá chytit v Třeboni. „Jsem jedním z posledních žijících Čechů, co jí kapra a rybí polévku. Tu si chystám sám," pochlubí se novinář.
V tomhle jsou s bývalým vynikajícím útočníkem zajedno. „Taky jí dělám sám a každému chutná. Rád se o ni podělím, neumím vařit jen pro sebe. Udělám jí kotel, tam musí stát lžíce, hodně jiker, mlíčí a opečené housky na másle. Jím to pak tři dny, leze mi to ušima," směje se. „I řízků ale uděláme haldy a pak rádi koukáme, jak ostatním chutná," dodává funkcionář Slavie. Kézr opět souhlasně přikyvuje. „Jím tu polévku k snídani, obědu i k večeři."
Novinář připomíná, že i hokejové menu je nyní v období Vánoc bohaté. „Pamatuji doby, kdy se nehrálo. Přitom z hlediska marketingu je to obrovská ztráta. Lidé mají chuť sledovat hokej, návštěvnost bývá největší. I hráči už si na ten režim zvykli," přesvědčuje.
Bednář souhlasí, že pro hráče je ideální, když zápasy frčí v rychlém sledu a nemusí se trénovat. „Když bylo čtrnáct dní volno, bylo těžké pak nohy rozjet. Navíc to ukrojí porci zápasů z února a března, i tam je to pak příjemnější," dodává bývalý vynikající útočník.