Hlavní obsah

Pardubice vyhrály Dolomiten Cup, Třinec skončil na Tatranském poháru třetí

Hokejisté Pardubic ovládli Dolomiten Cup v italském Neumarktu. Ve finále zvítězili svěřenci trenéra Václava Varadi nad švýcarským Davosem 5:1. Mistrovský Třinec porazil v utkání o třetí místo na Tatranském poháru v Popradu finský celek SaiPa Lappeenranta 5:2.

Foto: hcocelari.cz

Richard Pánik při svém prvím tréninku po návratu do Třince.

Článek

Pardubické Dynamo vyhrálo i třetí přípravný duel. Přesně po osmi minutách otevřel skóre Tomáš Dvořák a ještě v první třetině zvýšil další obránce Peter Čerešňák. V polovině utkání dal třetí gól Adam Musil a v závěru druhého dějství se prosadil také Lukáš Sedlák. Ve 44. minutě snížil Chris Egli, ale vzápětí měl poslední slovo bek Ondřej Vála.

Oceláři ve třetím testu před novou sezonou vyhráli podruhé. Prohrávali už přitom 0:2, protože v 17. minutě otevřel skóre Valtteri Ojantakanen a po 31 sekundách druhé části se prosadil Niklas Appelgren. Za 46 vteřin ale zahájil obrat Richard Pánik, v 26. minutě vyrovnal bek Adam Smith a před polovinou utkání skóroval také Oskar Haas. Náskok Třince pojistil v druhé třetině zadák Marián Adámek a výsledek v závěru završil kapitán Petr Vrána.

Přípravná hokejová utkání
Dolomiten Cup v Neumarktu (Itálie), finále:
finále:
HC Dynamo Pardubice - HC Davos 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Branky: 8. T. Dvořák, 18. Čerešňák, 31. A. Musil, 39. L. Sedlák, 45. Vála - 44. Ch. Egli
Tatranský pohár v Popradu, o 3. místo:
o 3. místo:
HC Oceláři Třinec - SaiPa Lappeenranta 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Branky: 22. Pánik, 26. Smith, 29. Haas, 36. Marián Adámek, 58. P. Vrána - 17. Ojantakanen, 21. Appelgren