Hlavní obsah

Životní smlouva! Hronek si ve Vancouveru přijde na pořádný balík

Navzdory životní sezoně, v níž nasbíral během základní části 48 bodů (5+43), visel nad budoucností hokejového obránce Filipa Hronka pořádně velký otazník. Po jeho prvním celém roce ve Vancouveru nebylo vůbec jisté, že 26letý bek v kanadském celku zůstane. Už to vypadalo, že se 1. července stane chráněným volným hráčem, ale nakonec se s organizací Canucks domluvil na lukrativní osmileté smlouvě, díky níž se stane nejlépe placeným českým zadákem v historii NHL.

Foto: Profimedia.cz

Filip Hronek podepsal s Vancouverem životní smlouvu.

Článek

Hronek byl do Vancouveru vytrejdován už na konci minulé sezony a letos prožil parádní ročník. Zejména v první polovině zářil na obou stranách ledu a sbíral jednu asistenci za druhou. V závěru sice jeho produktivita klesla, nicméně 48 kanadskými body si vytvořil kariérní maximum.

A tak nebylo divu, že si rodák z Hradce Králové řekl o zasloužené peníze. Zdálo se, že se s Vancouverem nedohodne, jelikož údajně žádal 8 milionů dolarů ročně, zatímco Vancouver mu nabízel přes 6,5 milionu. Nakonec se však obě strany shodly na kompromisu.

Produktivní bek dostane v průměru 7,25 milionu dolarů ročně, oproti předchozí smlouvě si polepší téměř o tři miliony. A kontrakt podepsal hned na osm let v celkové hodnotě 58 milionů dolarů! „Filip bez problémů zapadl do naší defenzivy, což nám dává stabilitu a sílu na pravé straně obrany,“ uvedl generální manažer klubu Patrik Allvin.

„Jeho schopnost bruslit, bránit a podporovat útok je přesně to, co od špičkového obránce chcete. V této sezóně nám všem ukázal svou chuť soutěžit a ochotu být lídrem našeho týmu,“ chválil Allvin.

Podle amerického novináře a insidera Franka Seravalliho má navíc Hronek ve smlouvě klauzuli, díky níž nemůže být v následujících třech sezonách bez souhlasu vytrejdován. Od nadcházející sezony si zahraje i pod novým asistentem trenéra bývalým českým útočníkem Jaroslavem Svejkovským.