Hlavní obsah

Zase video. Ale tentokrát ve prospěch Bostonu. Hrajeme za kapitána, hřímal Pastrňák

Minule sudím spílali, tentokrát hokejisté Bostonu jejich rozhodnutí blahořečili. Trenérská výzva Floridy u vítězného gólu Bruins neuspěla a jede se dál. David Pastrňák a spol. vrátili výhrou 2:1 sérii druhého kola play off NHL zase do TD Garden.

Sestřih duelu Florida - BostonVideo: nhl.com

Článek

V zápase č.4 neměl Boston pochopení pro gól, který po přistrčení soupeře na brankáře Jeremyho Swaymana zaznamenal floridský Sam Bennett. Panthers na ledě Bruins vyhráli 3:2 a jen jedna výhra je dělí od postupu do konferenčního finále. I když první mečbol propásli.

Ke kritikům kontroverzního rozhodnutí se přidal i bostonský generální manažer Don Sweeney, který vyzval NHL k větší transparentnosti: „Postavte rozhodčí před mikrofon, aby verdikt vysvětlili.“

A jeho apel měl odezvu. Podle floridských fanoušků ale mohl nepřímo ovlivnit i situaci z pátého utkání. Čtyři minuty po vyrovnávacím gólu Sama Reinharta vyrazili hosté ve druhé třetině do rychlého protiútoku a clonící Danton Heinen se v brankovišti dostal do kontaktu s gólmanem Sergejem Bobrovským. Ve chvíli, kdy Charlie McAvoy pálil pod horní tyčku, upustil floridský brankář hokejku a vzápětí hned u sudích reklamoval nedovolené bránění.

Lavička Panthers požádala o přezkoumání situace, ale ani tentokrát nebyl shledán žádný problém. Bobrovskij měl na zákrok dost času. Gól platí! A domácí dostali dvě minuty za zdržování.

„Věřil jsem, že to uznají, vždyť v té situaci nebylo nic, co by porušilo pravidla. Nikdo tam Bobrovskému nebránil,“ tvrdil McAvoy, který však během ověřování rozhodně nebyl v klidu. „Docela šílel,“ pousmál se Pastrňák, který mohl v závěru ušetřit Bruins nervy. Sám před gólmanem Floridy udělal všechno správně, po otočce mu prohodil puk mezi betony, ale těsně u toho minul tyče. Naštěstí pro Boston však Swayman v posledních sekundách vychytal Sama Reinharta a výhru hostů udržel.

„Doma teď musíme zabrat,“ řekl Pastrňák před šestým utkáním, které je na programu v noci na sobotu.

Hráče Bostonu k jejich vzepětí motivoval i zraněný kapitán Brad Marchand, který po Bennettově ráně do hlavy vynechal už druhý duel série, ale byl s týmem na Floridě. „Je super, že je celou dobu s námi. Hrajeme i za něj. Chceme dát Bradovi možnost, aby proti Panthers ještě nastoupil. Jsem pyšný, jak jsme to zvládli,“ vykládal Pastrňák.

Florida tentokrát nepůsobila tak suverénně jako v předchozích třech soubojích. „Náš výkon se mi nelíbil,“ přikývl kouč Paul Maurice, který celou lavičku taky pěkně seřval. „Jo, v tom jsem dobrý. Ale musíme tuhle porážku rychle hodit na hlavu.“ Teď bude koumat, jak bostonskou naději zase rychle zadusit.