Hlavní obsah

V Buffalu se na tréninku rvali spoluhráči. Něco o tom ví i Plekanec

Tvrdý zákrok, shozené rukavice a bitka. V NHL nic zvláštního. Jenže tentokrát k vypjaté scéně došlo na tréninku hokejistů Buffala, kde se do sebe pustili pěstmi švédský kapitán Rasmus Dahlin a kanadský útočník Peyton Krebs. Spoluhráči je museli rozdělit.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Rasmus Dahlin (vpředu) z Buffalo Sabres a Andre Lee z Los Angeles Kings.

Článek

Sabres odstartovali sezonu dvěma porážkami v pražské O2 areně s New Jersey, ze čtyř zápasů mají zatím jen jednu výhru. Možná i kvůli tomu se nervozita přenesla do pondělní přípravy na ledě.

Všechno začalo, když 23letý Krebs nechtěně zasáhl vysokou hokejkou o rok staršího švédského beka. O chvíli později kontroval Dahlin a spoluhráče poslal k ledu nevybíravým bodyčekem. Saze bouchly, za chvíli už se oba pěstmi mlátili u mantinelu, než zasáhli další hráči. Rváči si pak promluvili a zbytek tréninku už proběhl v klidu.

„Na hřišti se stávají různé věci a já toho teď lituju,“ vykládal později evidentně přepadlý Dahlin. „Už jsem se omluvil, všechno je v pořádku,“ udělal nový kapitán Buffala za incidentem tečku.

„Jel jsem k brance a najednou jsem dostal ránu,“ tvrdil Krebs. „(Dahlin) je vášnivý hráč, proto ho taky máme rádi,“ uzavřel výbušnou epizodu.

Rvaček mezi spoluhráči na tréninku už NHL viděla vícero. Do jedné z nich byl v roce 2012 v Montrealu zapojen i současný asistent českého nároďáku Tomáš Plekanec, když se držel pod krkem s obráncem P. K. Subbanem.

„Hodně se to zveličilo, hlavně v Čechách. Byla to jen menší strkanice, kterých je na trénincích v NHL několik za rok, jenže Montreal je Montreal. Šlo hlavně o to, že tak mladý hokejista si nesmí dovolit hrát a trénovat nedisciplinovaně a nezodpovědně vůči vlastním spoluhráčům, jako to dělal P. K.,“ vykládal tehdy Plekanec v rozhovoru pro Sport.cz.

Buffalo má mladý a ambiciózní tým, který by chtěl do play off, v němž Sabres hráli naposledy v roce 2011. „Kluci jsou kluci… moc bych to neřešil. Chceme soutěživé tréninky, takže si myslím, že čas od času emoce trochu vzplanou,“ mávl rukou kouč Lindy Ruff. Teď doufá, že se s podobnou energií jeho hráči vrhnou i do středečního souboje v Pittsburghu.