Hlavní obsah

Útočník Vrána se může vrátit do NHL

Útočník Jakub Vrána se může vrátit do NHL v dresu Washingtonu. Do klubu, se kterým v roce 2018 získal Stanleyův pohár, přichází na zkoušku.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Vrána na archivním snímku

Článek

Na sociálních sítích klubu z hlavního města USA se píše o tom, jak Jakub Vrána navštěvuje tréninkový kemp 2024. A to na základě profesionální zkušební smlouvy, která má začít příští měsíc.

Osmadvacetiletý český hokejista má za sebou nepříliš vydařenou sezonu, v níž se nedokázal prosadit v St. Louis. Za Blues odehrál v NHL 21 zápasů, vstřelil dvě branky a připojil čtyři asistence. Dalších 42 utkání s bilancí 16 branek a 20 přihrávek přidal na farmě v nižší AHL.

S Washingtonem má Vrána spojené nejvydařenější období v kanadsko-americké soutěži. Capitals jej v roce 2014 draftovali v prvním kole jako celkově 13. hráče, v sezoně 2016/17 v jeho dresu debutoval v NHL. V roce 2021 byl vyměněn do Detroitu a později do St. Louis.

Bronzový medailista ze seniorského mistrovství světa v roce 2022 před dvěma lety přerušil angažmá v NHL, protože nastoupil do asistenčního programu soutěže a hráčské asociace NHLPA, který pomáhá hokejistům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostí.

V NHL dosud Vrána Vrána odehrál 367 utkání a zaznamenal 110 branek a 99 asistencí. V play off přidal 38 startů a osm bodů (3+5).