Hlavní obsah

Ukážeme pochybovačům, že na to pořád máme, vyhlásil Nečas

Dostane víc místa a času na ledě, takže ví, že musí být o dost lepší než v minulé sezoně. Martin Nečas v létě licitoval s Carolinou o prodloužení smlouvy. Vypadalo to, že už je jednou nohou na odchodu z klubu, ale nakonec podepsal na další dva roky. S Hurricanes bude chtít 25letý mistr světa z Prahy ukázat, že ti, co je odepisují, se šeredně pletou.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Martin Nečas (88) z Caroliny a Jesper Bratt (63) z New Jersey.

Článek

Jake Guentzel, Brady Skjei, Brett Pesce, Teuvo Teräväinen, Stefan Noesen, Jevgenij Kuzněcov… Žádnou z těchto bývalých opor už v kabině týmu z Raleighu nepotkáte. „Za posledních pět let to byly největší změny. Na papíře nevypadáme až tak silní, ale můžeme být dobří. Hlavně chytnout začátek sezony,“ přál si Nečas uprostřed týdne během rozhovoru s českými novináři.

Jeho pozice by v týmové hierarchii každopádně měla zesílit. „On je rozdíl mezi tím, když hrajete první nebo druhou přesilovku. A pak už to bude na mně a na nás všech, abychom ukázali těm, co o nás pochybují, že na to pořád máme,“ tvrdil jeden z nejrychlejších bruslařů v NHL.

Kvůli hurikánu Carolina na úvod sezony přišla o zápas v Tampě a má za sebou prozatím jen dvě utkání: domácí porážku s Lightning 1:4 a pak výhru 4:2 nad New Jersey. „Devils už přitom hráli šestý zápas,“ připomněl Nečas, který zatím zaznamenal jednu asistenci v nově složené lajně s Jesperim Kotkaniemim a posilou z NY Rangers Jackem Roslovicem.

„Šancí jsme měli hodně, ale dali jsme jen jeden gól. Už je na čase, aby to tam začalo padat. Jack je šikovný hokejista, výborný bruslař, za ty dva zápasy si už docela rozumíme,“ tvrdil Nečas. „Přesilovky zatím nebyly ideální, ale cítím se dobře, kemp byl taky dobrý.“

V Česku se křídelník Caroliny stal díky pražskému šampionátu jedním z národních hrdinů. Nečasův výkon v semifinále se Švédskem (7:3) byl jedním z nejlepších individuálních představení hráče národního týmu v tomto tisíciletí. „Pro mě už je to ale minulost. Už z toho nějak netěžím. Samozřejmě bylo skvělé vyhrát, ale o to víc budu bojovat o Stanley Cup, to je můj další cíl.“

Individuálně by pak Nečas chtěl cílit na nový osobní rekord. Ten dosavadní z ročníku 2022-23 má hodnotu 71 bodů (28+43). „Jít přes to bych považoval za dobrou sezonu. A samozřejmě udělat play off a v něm trochu poskočit. Poslední roky jsme měli dobrou spíš základní část. Trochu to vybalancovat.“

I když se během letní pauzy o vztazích Nečase s koučem Rodem Brind’Amourem hodně napsalo i namluvilo, nový kontrakt na celkem 13 milionů dolarů hrubého na dvě sezony, by hrany měl obrousit.

„Mluvili jsme spolu. Oba víme, že budu víc vytěžovaný. Klíčoví hráči odešli, tlak na mě bude větší a já jsem za to jen rád. Když člověk podepíše novou smlouvu, tak se to trochu vyčistí. Jde o to, abychom si vyhověli. Mojí snahou je mít dobrou sezonu. A nejen ty dva roky, ale i delší dobu,“ naznačil Nečas.