Hlavní obsah

Takhle se bojuje o Stanley Cup? Ruský útočník měl na pokoji zdrogovanou a namol opilou krajanku

Obhájci hokejového Stanley Cupu Colorado Avalanche s českým gólmanem Pavlem Francouzem čelí v první kole play off v sérii se Seattlem za stavu 2:3 hrozbě vyřazení. Laviny navíc poznamenala událost kolem ruského útočníka Valerije Ničuškina, jenž je momentálně mimo tým. List Denver Post zjistil, že o víkendu byla v hotelovém pokoji 28letého forvarda v Seattlu nalezena ruská občanka v tak intoxikovaném stavu, že musela být převezena do nemocnice.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Útočník Colorada Avalanche Valerej Ničuškin je momentálně mimo tým.

Článek

Ničuškin ještě ve druhém zápase pomohl ve druhém zápase v Seattlu vyrovnávacím gólem k vítěznému obratu. Od té doby se ale v sestavě neobjevil. Denver Post se snažil zjistit, zda jeho absence souvisí s incidentem na hotelovém pokoji, ale klubový tiskový mluvčí to odmítl komentovat.

Ruskou ženu našli v pokoji zaměstnanci hotelu Four Seasons, kde hráči Avalanche bydleli. Klubový lékař vyhodnotil její stav tak, že je příliš intoxikovaná na to, aby mohla normálně odjet taxíkem a nahlásil událost policii a záchranářským složkám. 28letá žena byla následně převezena do nemocnice.

Podle listu u sebe žena neměla doklady. Uvedla, že je ruská občanka a že „nikdy neměla přijet do Spojených států" a že jí „nějaký chlap sebral pas a byla to velmi zlá osoba".

Podle mluvčího záchranářů v Seatttlu Davida Curpa Ruska jevila známky těžké opilosti a užití dalších drog. Jasněji o její intoxikaci má být až z výsledků testů v nemocnici. Policie v Seatlu uvedla, že v souvislosti s tímto incidentem není zatím vedeno žádné vyšetřování.

Pavel Francouz o nové sezoně i vyvěšování banneru vítězů Stanleyova poháruVideo: Marian Hajda, Martina Kutak, Sport.cz

Kouč Colorada Jared Bednar sdělil, že Ničuškinovova absence není způsobená disciplinárním trestem, ani problémy se zákonem. O jeho návratu do týmu ale prý zatím jasno není. Ničuškinův agent sdělil pro Denver Post, že jde jen o „osobní důvody".

Ruský útočník zatím kroutí první sezonu z osmileté smlouvy s Coloradem, která mu má vynést ročně 6 125 000 dolarů (cca 140 milionů Kč). V základní části dal v 53 zápasech 17 gólů a posbíral 47 bodů. Část utkání zmeškal kvůli problémům s kotníkem.

Související témata: