Hlavní obsah

Stezka do Brna? Spekulace padly, finalista AHL zůstává v zámoří

Aktualizováno

Ještě rok si chce dát šanci na to, aby si splnil sen a zachytal si slavnou NHL. Český hokejový brankář Aleš Stezka prodloužil smlouvu s organizací Seattlu, kam se vydal po životní sezoně ve Vítkovicích. Letos však chytal pouze na farmě, kde navíc působil v roli dvojky, a tak se hovořilo o jeho návratu do extraligy. Sedmadvacetiletý gólman se měl stát zvučnou posilou brněnské Komety, jenže spekulace se nakonec nepotvrdily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Aleš Stezka na tréninku české hokejové reprezentace (archivní foto).

Článek

„U brankářů platí, že jsme před oznámením jedné zvučné posily,“ říkal před pár dny pro klubový web šéf Komety Libor Zábranský. Hokejová veřejnost očekávala, že odcházejícího Dominika Furcha nahradí v Brně právě Stezka.

O možném přestupu se v zákulisí poslední týdny hodně mluvilo. Ovšem nakonec je všechno jinak. Plzeňský rodák, který ještě před třemi roky chytal za Havířov v první lize, zůstává v zámoří. Organizace Seattle Kraken na svých sociálních sítích zveřejnila, že podepsala se Stezkou novou roční dvoucestnou smlouvu s gáží 775 tisíc dolarů.

Bývalý gólman Vítkovic, jenž nakoukl i do české reprezentace, se tak znovu popere o šanci v hlavním týmu. Pravděpodobnější je však varianta, že opět zůstane na farmě v Coachella Valley.

Za záložní kádr Seattlu odchytal v základní části AHL 27 zápasů s úspěšností zákroků 91,4 procent. Do play off už nezasáhl a jen kryl záda zkušenějšímu Chrisu Driedgerovi. Tým Coachella Valley i druhý rok po svém vzniku dokráčel až do finále Calder Cupu, v němž však stejně jako loni podlehl Hershey, tentokrát 2:4 na zápasy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.