Hlavní obsah

Skóre jako z hororu. Edmonton ani McDavid se ještě neprobrali

Když jste ve známém hororu Amityville vzhůru ve 3:15 v noci, nedopadne to s vámi moc dobře. Jak si teď asi připadají hokejisté Edmontonu, kteří ve třech zápasech nové sezony NHL nasbírali skóre 3:15? Na letošních finalistech Stanley Cupu ulpěla těžká deka, kterou neshodili ani v tradiční bitvě o Albertu.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný kapitán Edmontonu Connor McDavid (vepředu vlevo) musel kousat další porážku, zatímco hokejisté konkurenčního Calgary slavili.

Článek

0:6 s Winnipegem, 2:5 s Chicagem, 1:4 s Calgary. A všechno doma v Rogers Place. To jsou výsledky Oilers, které z nich v tuto chvíli dělají nejhorší tým zámořské soutěže. Tohle že byli v červnu adepti na celkový triumf? Nechce se věřit.

„Je to nová sezona. Jsou tu noví hráči, jiní odešli. Není to ten stejný tým a my musíme přijít na to, jakým chceme hrát stylem,“ přemítal veterán Corey Perry.

Proti Flames to v noci na pondělí vypadalo, že už se mašina trochu nastartovala. Vedoucí gól do sítě Dana Vladaře padl po 76 sekundách. Pojišťující Perryho trefa ale byla odvolána kvůli bránění ve hře a neplatil ani gól Dereka Ryana pro ofsajd. Po vyrovnání Rasmuse Anderssona se do myslí Oilers vkradly pochyby a na kontě tak mají stále nulu.

„Bylo tam pár špatných odrazů, nějaké góly nám nebyly uznány. Nakonec to zase nestačilo. Už jsem to říkal, že každý z nás by mohl být lepší. A začal bych u sebe. Prohrát třikrát za sebou hned zkraje sezony není ideální, ale není to nic, z čeho bychom se nemohli dostat,“ tvrdil kapitán Connor McDavid, který na Vladaře nevyzrál pěti střelami na branku. Ve statistikách má pětinásobný vítěz Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče jen dvě asistence a pět minusových bodů.

Edmontonští fanoušci však zatím zůstávají v klidu, jelikož si dobře pamatují začátek minulé sezony, kterou jejich miláčci nastartovali sedmi porážkami z osmi zápasů. A záhy se pakoval kouč Jay Woodcroft, kterého nahradil Kris Knoblauch. Ten teď výrazně zamíchal sestavou, když mj. degradoval z první formace Ryana Nugenta-Hopkinse a posunul do ní Skinnera, jenže velký efekt to nemělo.

„Musíme prostě začít hrát líp,“ povzdechl si kouč a zadíval se i do brankoviště. Stuart Skinner v něm má úspěšnost zákroků 80,5 procenta a Calvin Pickard 77,8.

„Kdybychom znali odpovědi, nestáli bychom tu s bilancí 0:3,“ rozohnil se obránce Darnell Nurse. „Pokaždé když jsme se v posledních letech ocitli v těžké situaci, sklopili jsme hlavy a dál jsme pracovali. Brali jsme to den po dni. To je přístup, který musíme zaujmout,“ poukázal na fakt, že po minulé základní části skončili Oilers druzí a v pohodě si vybojovali play off.

Možná už je ale čas na projev, jaký jsme od McDavida viděli v dokumentu Faceoff: Inside the NHL, protože řečeno s edmontonským kapitánem: „Takové výkony ku.va nestačí.“