Hlavní obsah

Philadelphia - Boston 3:4 PPSenzační Pastrňák! Český kanonýr spustil v NHL gólový uragán

New York/Praha

Návrat snů! Český útočník David Pastrňák zase zazářil v NHL. V utkání na ledě Philadelphie nastřílel hattrick a následně se asistencí podílel na vítězném gólu na 4:3 v prodloužení. Havířovský rodák sice odehrál v tomto ročníku zámořské ligy jen tři duely, ale na kontě už má pět přesných zásahů. Asistenci má za Boston i David Krejčí. Za Philadelphii se trefil jednou Jakub Voráček. Ve druhém duelu Tampa Bay vyhrála nad Detroitem 5:1. Čech Ondřej Palát zaknihoval za vítěze jednu asistenci.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Kanonýr Bostonu David Pastrňák řádil v NHL v duelu s Phialdelphií. Na snímku slaví se spoluhráči jeden z gólů.

Článek
Fotogalerie

Tři zápasy sezony stačily a NHL už je zase paf z manévrů českého útočníka Davida Pastrňáka. Duel na ledě Philadelphie proměnil ve své galapředstavení. Poprvé se trefil už po dvanácti sekundách, kdy se prohnal před branku po levém křídle a hned slavil gól.

Tým Flyers pak sice otočil skóre na 3:1 ve svůj prospěch. Povedlo se mu to i díky jedné trefě Jakuba Voráčka. Ten zvyšoval na 2:1 a s 11 body za tři branky a osm asistencí z 11 utkání je nyní nejproduktivnějším českým hráčem v sezoně NHL.

Ani pohodlný náskok Philadelphii nakonec nestačil. V závěrečné části totiž opět úřadoval chlapík s číslem 88 na dresu.

Bruins nakopla k senzaci nekázeň hráčů Philadelphie. V 53. minutě totiž v přesilové hře naservíroval Bergeron touš do ideální pozice „Pastovi", a ten jej uklidil do sítě. A necelých patnáct sekund před koncem dokonal havířovský rodák hattrick, když skóroval opět v početní výhodě. Domácí tým byl na kolenou, už podruhé v sezoně ztratil v závěru vedení o dva góly.

A to ještě nebylo všechno. Prodloužení se hrálo jen 31 sekund, kdy opět v přesilovce zápas rozhodl Bergeron. Ten se prosadil zblízka po souhře českých spoluhráčů Krejčího a Pastrňáka. Druhý jmenovaný byl vyhlášen druhou největší hvězdou zápasu s bilanci 3+1. Pastrňák už je v tabulce střelců s pěti zásahy na děleném patnáctém místě.

Tampa zvládla parádně nástup do utkání s Detroitem. Do vedení ji už po 94 sekundách poslal Hedman a na konci páté minuty vedl tým Lightning už 3:0. Český útočník Palát si připsal asistenci u čtvrtého zásahu Pointa. Rudá křídla pak sice snížila, ale sílu na zvrat nenašla.

Český obránce Jan Rutta v dresu vítězů neprosadil, úspěšný nebyl ani jeho krajan Filip Hronek v barvách Detroitu.

Výsledky zápasů NHL:
Tampa Bay - Detroit 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Branky: 2. Hedman, 4. Cirelli, 5. McDonagh, 28. B. Point (Palát), 32. Killorn - 30. Mantha. Střely na branku: 24:17. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Coleman, 3. Killorn (všichni Tampa Bay).
Philadelphia - Boston 3:4 v prodloužení (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)
Branky: 36. K. Hayes, 42. Voráček, 49. Farabee - 1., 53. a 60. Pastrňák, 61. Bergeron (Pastrňák, Krejčí). Střely na branku: 25:35. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Pastrňák (oba Boston), 3. J. van Riemsdyk (Philadelphia).
Související témata: