Hlavní obsah

Nejlepší střelec extraligy odchází do zámoří! Podepsal smlouvu s Detroitem

Aktualizováno

Očekávané se stalo skutečností. Kolem libereckého útočníka Jakuba Rychlovského kroužily v průběhu sezony desítky skautů, a tak se teď 22letý forvard, ačkoliv nikdy nebyl draftovaný, vydá zabojovat o NHL. Nejlepší střelec extraligy s 26 góly podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt s Detroitem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nejhezčí góly libereckého Jakuba RychlovskéhoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Prožil naprosto průlomový ročník. Vždyť Rychlovský doposud nevstřelil víc než šest gólů za sezonu, teď jich v základní části nasázel 26, dalších pět jich přidal v play off. K tomu nasbíral ještě celkem i 22 asistencí a byl jedním z hlavních tahounů Bílých Tygrů.

Výborně navíc vlétl i do české reprezentace, odehrál hned deset utkání s bilancí 3+6. Do závěrečné fáze přípravy před domácím mistrovství světa se však nevešel.

I tak ale bylo téměř jasné, že rodák z Vrchlabí už na severu Čech nezůstane a vydá se za novou výzvou. „Jsem rád, že se Kubovi podařilo podepsat kontrakt v zámoří a budeme mu držet palce, aby se mu povedlo prosadit do NHL. Pro nás je to samozřejmě citelná ztráta. Jsem si ale jistý, že najdeme cestu, jak ho aspoň částečně nahradit. Otevírá se možnost na převzetí jeho role dalšími nadějnými hráči našeho klubu. Jsem přesvědčen, že si s tím poradíme a Kubovi přejeme hodně štěstí na zámořské misi,“ vzkázal pro klubový web liberecký kouč Filip Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta 2:2 (32. Rychlovský) Video: Tipsport Extraliga / BPA

S odchodem Rychlovského tak trochu počítal už na konci sezony. „Když zůstane, budu rád, ale Kuba je hráčem pro NHL. Neříkám, že mě jeho sezona překvapila, protože je to kluk, který má všechny předpoklady si NHL jednou zahrát a strašně bych mu to přál. Na druhou stranu musím říct, že mě překvapilo, jak produktivní byl,“ líčil trenér na konci března.

„A nešlo o náhodné góly z úplně náhodných situací. Byly to vypracované góly, z dobrých míst. Jednoznačně mu pomohl Tomáš Filippi, ale i v situacích, kdy hrál s Adamem Najmanem, se jeho produktivita neměnila. A stejně jako střílí góly dělá i špinavou práci. Za mě si zaslouží veškerou pozornost, kterou teď má. Za sezonu ho sledovaly opravdu desítky skautů,“ prozradil Pešán.

Teď je Rychlovský o krůček blíže ke splnění snu.