Hlavní obsah

Ruský hokejista Mičkov by se prý mohl brzy připojit k Philadelphii v NHL

Ruský útočník Matvej Mičkov je blíže působení v zámořské NHL. Podle zdroje agentury AP, který si přál zůstat v anonymitě, ho v KHL propustil ze svých služeb Petrohrad. Devatenáctiletý hokejista, jehož si při loňském draftu NHL vybrala ze sedmého místa Philadelphia, by se tak mohl připojit k Flyers.

Foto: iihf.com

Matvej Mičkov na archivním snímku

Článek

Vedení Philadelphie po talentovaném útočníkovi sáhlo před rokem i přesto, že před sebou měl ještě tři roky platného kontraktu s Petrohradem. Podle posledního vývoje se zdá, že na něho až do roku 2026 muset čekat nebudou.

V uplynulé sezoně nastoupil Mičkov za Petrohrad do jediného zápasu, jinak působil na hostování v Soči, kde si za 47 startů připsal 41 bodů díky 19 gólům a 22 asistencím. Pro klub z Pensylvánie je to další dobrá zpráva za posledních čtvrt roku v souvislosti s ruskými hráči.

Koncem března se po letech komplikací připojil k týmu Flyers brankář Ivan Fedotov, jehož klub draftoval do NHL již před devíti lety. V novém působišti se hokejista, jenž byl v roce 2022 místo cesty do USA násilně odveden do ruské armády, objevil den poté, co CSKA Moskva nečekaně oznámil, že s ním ukončil smlouvu.

Sedmadvacetiletý Fedotov měl do Philadelphie namířeno předloni v červenci, pět měsíců po začátku ruské invaze na Ukrajinu. Tehdy ho ale v Petrohradě zadržela policie, protože se podle prokuratury vyhýbal vojenské službě. Odvelen byl za polární kruh, i když měl po vydařené sezoně v KHL a zisku titulu s CSKA uzavřený kontrakt s Flyers.

Související témata: