Hlavní obsah

První zápas po zranění, ruského beka ale odváželi z ledu na nosítkách. Strašné, bědují v Tampě

Už se nemohl dočkat, až zase vyjede na led. Jeho comeback se ale smrsknul na 14 střídání a deset odehraných minut. Ruského beka Tampy Michaila Sergačova odváželi z ledu Madison Square Garden na nosítkách po hrozivě vyhlížejícím zranění nohy.

Foto: Wendell Cruz, Reuters

Zraněný bek Tampy Michail Sergačov.

Článek

Pětadvacetiletý bek řešil problém „ve spodní části těla“ od 19. prosince, z utkání s Rangers ale neuplynula ještě ani polovina a pro Sergačova patrně skončila celá sezona. Zadák Lightning chtěl u mantinelu atakovat Alexise Lafrenierea, kanadský útočník se ale zapřel. Špička brusle padajícího Sergačova se zapíchla do ledu a noha se mu zkroutila do nepřirozené polohy. Hned bylo vidět, že je zle.

„Strašné, prostě strašné,“ řekl viditelně otřesený kouč Tampy Jon Cooper. „Je mi to hrozně líto. Je jasné, že celý náš tým to ovlivnilo,“ prohlásil po porážce 1:3.

Za Sergačovem vyrazili na led kustodi i lékaři, při nakládání na nosítka se kolem spoluhráče srotil celý tým. Viditelně otřesení byli i Rangers, jejichž fanoušci vyprovázeli zraněného hokejistu potleskem a ten jim na oplátku ukázal palec nahoru.

„Je to opravdu tvrdý kluk a emoce šly ven. Všem nám na něm záleží, Rangers v tu chvíli taky opustili lavičku. Když dojde na takové věci, je to víc než jen hokej,“ dodal Cooper.

Foto: Peter K. Afriyie, ČTK/AP

Zraněný bek Tampy Michail Sergačov zůstal ležet u mantinelu.

„Člověku je z toho špatně od žaludku. ‚Sergej‘ vynaložil spoustu času a úsilí, aby se vrátil po zranění. Vidět, že se něco takového stane člověku, který si prošel těžkými chvílemi, je složité,“ prohlásil kapitán Tampy Bay Steven Stamkos.

„Vidět ho v takových bolestech je hrozné. Cítíte s ním a modlíte se, ale očividně to nevypadá dobře,“ zmínil švédský bek Victor Hedman.

Na otázku, zda se Tampa bude muset připravit na fakt, že v této sezoně už Sergačova na ledě neuvidíme, Cooper odpověděl: „Takhle nepřemýšlejme.“

Rodák z Nižněkamsku má za sebou 475 startů v NHL, v této sezoně stihl 34 utkání s bilancí 2+17.

Související témata: