Hlavní obsah

Po zranění zabojuje v NHL o post jedničky. Neupínám se k tomu, říká Vladař

Je před ním sezona, ve které zřejmě poprvé dostane příležitost porvat se o post jedničky v NHL. „Nechci nad tím moc přemýšlet, zítra může být vše jinak,“ říká brankář hokejistů Calgary Flames Daniel Vladař. Za sebou má první těžší zranění a na novou sezonu se jako obvykle připravuje na Kladně pod vedením trenéra gólmanů Radka Jirátka.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Vladař by se v Calgary měl rvát o pozici jedničky

Článek

Už v březnu jste byl na operaci kyčle. Jak se cítíte?

Velmi dobře. Mám obrovskou radost, že rehabilitace pokračuje, jak má. Samozřejmě ještě je toho hodně přede mnou. Ve středu jsem ale zvládl první trénink a hodinu čtyřicet jsem držel s klukama tempo. Rekonvalescence je ale na šest měsíců. Pořád tedy mám dva měsíce na to, abych se připravil na sto procent.

Takže vás ještě něco limituje?

Veškeré limity, které jsem měl, už nemám. Ale ještě nemám svalstvo kolem kyčle tak posílené, abych mohl odchytat zápas. Cítím se ale daleko lépe.

Jestli vám chybí dva měsíce, to máte akorát do říjnového startu NHL, že?

Vyjde mi to hezky. I to je důvod, proč jsem nedochytal sezonu a šel na operaci dřív.

Možná jste kvůli zranění přišel o místo v nominaci na mistrovství světa.

Byl jsem v kontaktu s Ondrou Pavelcem (reprezentační trenér brankářů - pozn. red.) celou sezonu. Nevím, jestli bych jinak na šampionát jel, nebo ne. Ondra ale věděl už od Vánoc, jak na tom jsem. Mluvíme spolu na rovinu, oba si na tom zakládáme. Říkal jsem mu, že existuje varianta, že ani nedohraju sezonu.

Stihl jste v Praze nějaký zápas navštívit osobně?

Nestihl, rehabilitoval jsem v Kanadě a do Čech přiletěl až po startu turnaje. Koukal jsem doma u televize a kousal si nehty. Klukům jsem samozřejmě přál a jsem rád, jak to dopadlo.

Calgary vyměnilo před měsícem Švéda Markströma. Vnímáte, že máte letos šanci poprvé reálně zabojovat o post jedničky v NHL?

Vím, s kým tam teď jsem (Dustin Wolf - pozn. red.), ale nechci nad tím moc přemýšlet. Zítra se může stát, že se vzbudím do úplně jiné situace. Dělám vše pro to, abych byl zdravý a abych chytal víc a dobře.

Není tajemstvím, že jste velký fanoušek fotbalové Sparty. Už jste se stihl jít podívat?

Už jsem byl a teď o víkendu se chystám do Teplic.

Úterní zápas předkola Ligy mistrů v Irsku vás nelákal?

Zas takovej blázen nejsem. Kdyby to bylo na auto, nebo nějaký lepší spoj, jel bych.

Asi je zbytečné se vás ptát, kdo tedy vyhraje titul.

Sparta! Doufám…