Hlavní obsah

Pivo hráčům, víno pro management. Vyhráli jsme pro Ondríka, jásali Devils, než vyrazili do ulic

Už v šatně padlo nějaké to pivo na oslavu pražských výher proti Buffalu, tu druhou věnovali hokejisté New Jersey českému křídlu Ondřeji Palátovi, který nemohl v sobotu nastoupit, jelikož spěchal přes oceán k porodu. „Před zápasem už nám psal, že žena a dítě jsou v pořádku,“ usmíval se slovenský obránce Šimon Nemec.

Někdy jsou důležitější věci než hokej. Ďáblové v Praze hráli i pro Ondřeje Paláta, který spěchal k poroduVideo: Sport.cz

Článek

„Bylo to pro Ondríka. Všichni jsme věděli, jak moc tady s námi chtěl být,“ tvrdil i útočník Tomáš Tatar. Pro 30 týmů NHL ještě základní část nezačala, a Devils už mají po výsledcích 4:1 a 3:1 v O2 aréně čtyři body… „Před rokem jsme měli výbornou přípravu, ale v sezoně se to neprojevilo. Teď jsme naopak prohráli všechny přípravné zápasy, ale start byl výborný,“ připomněl Nemec.

Přispěl k němu svým dílem i nejproduktivnější hráč v dějinách New Jersey Patrik Eliáš. Česká legenda Devils se v sobotu ujmula slavnostního buly, po oba zápasové dny četla v kabině úvodní sestavu. A nechyběly ani motivační proslovy. „Bylo vidět, jaký je Patrik lídr,“ přikývl Tatar.

Jsem úplně unešený, Devils ukázali obrovskou sílu, hodnotí Patrik Eliáš. Byl jsem připravený taky naskočit!Video: Sport.cz

„Byl jsem z toho trochu nervózní. Chtěl jsem kluky nabudit a povedlo se mi to hlavně v pátek, kdy měli prvních pět minut skvělých,“ líčil Eliáš, který už měl v pátek večer indicie, že u Palátových se něco děje. „Ondra byl nesvůj, když se dozvěděl celou situaci. Ráno mi od něj přišla esemeska, když jsem byl na kole. Hlavní je, že všechno dobře dopadlo. Jsou důležitější věci než sport. A na tohle Ondra bude vzpomínat.“

Odlétáme zítra, dneska si ještě užijeme Prahu, těšilo Šimona Nemce. Pivo na oslavu bylo už v šatně. Video: Sport.cz

Eliáš sice aktivní kariéru zakončil v roce 2016, ale stále je s klubem, za nějž odehrál 1240 zápasů a posbíral 1025 bodů (408+617) úzce spjatý. Do Newarku pravidelně létá, od Devils už dostal několik pracovních (neopětovaných) nabídek, s managementem je ale zapojený do diskusí o strategii. Na tu se možná dostane i při sobotní oslavě, vítězové zůstávají v Praze až do neděle.

„S hráči nevyrazím. Kluci z managementu sice nejsou klidnější, ale spíš se těší na sklenku vína,“ prozradil Eliáš, který chválou zahrnul výkony obou gólmanů Jacoba Markströma a Jakea Allena i zpevněnou obranu, v níž přitom ještě nefigurovali zranění Brett Pesce a Luke Hughes.

Devils, tenhle tým už ani nechci slyšet, říká Jiří Kulich. Ten druhý gól je hlavně moje chybaVideo: Sport.cz

„Jsem strašně unešený, zápasy byly pro kluky těžké. Jediným minusem asi byla kvalita ledu, na kterou si stěžovaly oba týmy. Ale i tak Devils ukázali velkou sílu. Konečně máme defenzivu, která soupeře bolí,“ tvrdil Eliáš a cítil i pozitivní vliv nového kouče Sheldona Keefea. „Vnímám kluky, jak (o trenérovi) mluví, jsou nadšení a rádi pro něj pracují.“

Zámořskou část sezony Devils odšpuntují až v noci na pátek doma proti Torontu. Pražský trip jim ale ukázal, že jsou zase na dobré cestě.

  3 : 1 New Jersey - Buffalo 3 : 1 dohráno
20241005T16 : 00:00+0200
New Jersey vs. Buffalo
New Jersey vs. Buffalo
New Jersey
Buffalo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články