Hlavní obsah

Pastrňák za kulisami. NHL se vytasí s unikátním dokumentem

Galadriel ze seriálu Prsteny moci, Homelander ze superhrdinského nářezu Banda, Crowley z fantasy Dobrá znamení a taky David Pastrňák. Bostonský útočník bude jednou z hvězd dokumentárního seriálu o životě hráčů NHL, který na podzim v kooperaci se zámořskou soutěží nabídne i v Česku streamovací platforma Prime Video. Definitivní název ambiciózního projektu zatím odtajněn nebyl.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Pastrňák se zlatou medailí z MS.

Článek

Pastrňák už mnohokrát předvedl, že je solidní šoumen a kamery mu nevadí. Štáb ale pronásledoval i další hvězdné hokejisty Connora McDavida a Leona Draisaitla z Edmontonu, finalistu Stanley Cupu z Floridy Matthewa Tkachuka, kapitány Rangers a Canucks Jacoba Troubu a Quinna Hughese, zraněného útočníka Colorada Gabriela Landeskoga plus řadu dalších.

I z tohoto krátkého výčtu je patrné, že autoři se zaměřili na hráče v různých fázích kariéry a chtějí být nebývale komplexní. „Rádi bychom tímhle seriálem ukázali, že hokej je stejně tak krásný a ladný jako tvrdý a brutální,“ prohlásil výkonný producent Paul Martin.

NHL už v nedávné minulosti umožnila filmařům několikrát vstoupit do zákulisí profesionálního hokeje. Fanoušci Jaromíra Jágra si určitě vybaví, jak česká legenda perlila ve vynikajícím čtyřdílném projektu HBO Flyers/Rangers – Road to the NHL Winter Classic z roku 2012. Minimálně od té doby hokejoví fanoušci vědí, že gólman Ilja Bryzgalov je ještě větší podivín, než se původně zdálo.

Pastrňák už má filmové zkušenosti z Bruins, kde se pro klubovou televizi natáčí pravidelný magazín Behind the B. Střelec vítězného gólu z finále mistrovství světa v Praze už se ale před kamerami dokumentaristů v NHL objevil před osmi lety, kdy se natáčel šestidílný seriál Sezona za vodou o životě českých a slovenských hráčů. Celý projekt byl spíš ale promarněnou šancí, i když obsahoval některé vtipné momenty. Třeba když si šel tehdy devatenáctiletý Pastrňák ve společnosti maminky koupit čepici…

Tentokrát bychom se snad o jeho životě mohli dozvědět něco zásadnějšího.