Hlavní obsah

Pastrňák před galapředstavením sledoval fotbal. Proč po vyřazení Čechů zveřejnil švédské logo?

Byl to pro něj náročný čtvrtek. Nikdy se netajil tím, že zbožňuje fotbal, na svůj milovaný Baník klidně vyrazí i do kotle mezi fanoušky, takže semifinále baráže o postup na MS mezi svěřenci trenéra Šilhavého a Švédskem si hokejový útočník Bostonu David Pastrňák nemohl nechat u televize ujít. A to i přesto, že jen necelou hodinu a půl po jeho skončení jej čekal v NHL zápas proti obhájcům Stanley Cupu Tampě Bay.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Pastrňák (88) a Charlie McAvoy (73) z Bostonu se radují z gólu proti Tampě Bay.

Článek

„Ani jsem se nerozcvičoval na náš zápas. Koukal jsem se na celý fotbal a šel jsem do našeho utkání bez rozcvičky," připustil Pastrňák pro hokej.cz.

Duel české reprezentace s výběrem Tří korunek byl pro 25letého rodáka z Havířova pikantní i z toho důvodu, že právě ze Švédska pochází jeho přítelkyně Rebecca Rohlssonová.

Foto: Instagram @davidpastrnak

David Pastrňák si za prohranou sázku umístil na svůj Instagram logo švédské fotbalové asociace.

Část zápasu sledovali spolu doma, to nejdůležitější ale viděl cestou na stadion a na něm. „Já jsem musel jít naštěstí do práce. Nemusel jsem být doma na druhý poločas a na prodloužení. Vím, že by mi to dala sežrat," poukazuje Pastrňák na prohru Čechů 0:1 v prodloužení.

Foto: Petr Horník, Právo

David Pastrňák se svou švédskou přítelkyní Rebeccou Rohlssonovou na loňském slavnostním zakončení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Ta pro něj znamenala prohranou sázku se svou přítelkyní. A tak si jako trest na své Instastories musel umístit logo švédské fotbalové asociace a označil u něj svou přítelkyni.

Zatímco z absence fotbalistů na MS v Kataru byl smutný, duel proti Tampě Bay vyšel Pastrňákovi parádně. Byl to právě on, kdo svým dvanáctým hattrickem v základní části NHL rozhodl o výhře 3:2 nad obhájci Stanleyova poháru a ukončil pětizápasové čekání na zásah.

V aktuální sezoně jde o jeho druhý třígólový zápis, tím prvním srazil v polovině ledna Philadelphii (3:2). Pasta se tak stal vůbec prvním hráčem v historii NHL, který v jednom ročníku vstřelil dva hattricky, jimiž svému týmu zajistil výhru, aniž by se na ní gólově podílel některý ze zbylých spoluhráčů.

A ještě jedna statistika, v níž nejlepší český hokejista posledních let dominuje. Mezi aktivními hráči NHL má nejvíc hattricků před dovršením 26 let. Na dvouciferné číslo se dostali už jen Alexandr Ovečkin (10) a Connor McDavid (rovněž 10), který oslaví 26. narozeniny příští rok v lednu.