Hlavní obsah

Pastrňák se loučil se svobodou. Porážku na golfu vrátil Krejčímu v baru

Aktualizováno

Nejlepší český hokejista současnosti má pořádně perné léto. David Pastrňák si nejprve vychutnával oslavy po zisku zlata na domácím světovým šampionátu, pak už se začal připravovat na novou sezonu. Věnuje se i svému koníčku golfu a do toho plánuje svatbu. V neděli se navíc chystá přivézt pohár mistrů světa do rodného Havířova. „Jestli ho teda dostanu, po návštěvě u Špačků byl na sto kousků,“ vtipkoval 28letý útočník Bostonu.

David Pastrňák na golfu s bývalým parťákem z Bostonu Davidem Krejčím. Golfová byla i Pastova rozlučka se svobodouVideo: Sport.cz

Článek

Už jste se vzpamatoval z oslav titulu mistrů světa?

Je fakt, že jsem slavil déle, než jsem byl součástí týmu. Povedený týden. Pak jsem odjel zpátky do Ameriky. Vypnul jsem hlavu a měl jsem dva týdny volno. Bral jsem to tak, že budu slavit, dokud zůstanu v Praze. Pak už jsem odpočíval.

Pohár jste si však zatím nepůjčil.

Je to tak. Po návštěvě u Špačků byl na sto kousků, takže nevím, jestli ho ještě dostanu. (směje se) Ne, to si dělám srandu. Špágr mi teda ukázal, že byl pohár trochu rozlámaný, ale šikovní kluci ho okamžitě dali dohromady. V týmu jsme si naplánovali, kdo kdy pohár dostane. Mně to vyšlo krásně na tuhle neděli. Takže ho vezmu do Havířova, kde jsem dlouho nebyl, a ukážu ho mladým klukům, hokejistům. Těším se, až se tam vrátím, snad si užijeme fajn den.

Ještě předtím se však představíte na golfovém turnaji českých a slovenských hokejistů v Popovičkách nedaleko od Prahy. Jak často golf hrajete?

V létě většinou chodím jednou týdně. Ale teď jsem byl během týdne asi šestkrát. Začal jsem přibližně před pěti nebo šesti lety. Po operaci kyčle jsem totiž nemohl hrát ani tenis, tak jsem zkusil golf. Je to relax a pohoda v pár lidech s kamarády. Mně se to líbí.

Dokážete se u golfu pořádně naštvat?

To dokážu, ale holí neházím, mám k ní respekt. Samozřejmě jsem pořád dost soutěživý, takže když jde do tuhého, není příjemné poslat míček do lesa. Ale nejsem takový nervák, chodím si sem hlavně odpočinout.

Plánujete hrát turnaj ve dvojici s vaším bývalým parťákem z Bostonu Davidem Krejčím?

Zatím to takhle máme dané, ale víme, že na nás Slováci kujou nějaké pikle. Nastoupí v jiných dvojicích v tréninku a pak zítra v zápase. Takže večer si taky dáme poradu a uvidíme, co vymyslíme.

Krejčí se chlubil, že vás naposledy dokázal porazit.

To má pravdu, hráli jsme na mojí rozlučce se svobodu dva na dva a prohrál jsem. Ale na druhou stranu jsem pak vyhrál v baru, kde on usnul. (směje se)

Rozlučku už tedy máte za sebou, ovšem svatbu ještě ne?

Zatím ne, ale už se to blíží. Přípravy jsou náročné, je toho hodně. Těším se, že je budeme mít za sebou a konečně přijde den svatby.

Plánoval jste víc vy, nebo švédská snoubenka Rebecca?

Já během sezony vůbec, soustředil jsem se hlavně na hokej. Takže to bylo hlavně na Rebecce, ale teď už se jí snažím co nejvíc pomoct.

Jak se do toho všeho zvládáte chystat na novou sezonu?

Fyzická příprava je náročná, občas přijdou nějaká drobná zranění, takže na led zatím moc nechodím. Tam to začnu sázet až v srpnu, zatím jsem byl jenom jednou.

A zrovna v hvězdném složení s Martinem Nečasem, Romanem Červenkou a Jaromírem Jágrem. Ten si s nadsázkou stěžoval, že jste mu to kazil. Měl pravdu?

Je to možný. Přišlo mi, že jsem v těch svých bruslích snad šel na Staromák, protože nože mě vůbec neposlouchaly. Nebylo to příjemné, moc mi to nešlo. Ale jemu taky ne. (směje se)

Jak vůbec vnímáte sílu Bostonu pro nadcházející ročník?

To zatím moc neřeším. Jo, podepsali jsme pár nových hráčů. Ale hlavně bude záležet, jak si sedneme týmově. Každá sezona začíná od nuly. Já se soustředím jenom na to, abych se dobře připravil a přijel do Bostonu v co nejlepší formě.

Vytrejdován byl však jeden ze dvou vašich českých parťáků Jakub Lauko. Co jste na to říkal?

Samozřejmě je to smutné, odešel další Čech. Před dvěma roky nás tam bylo šest, teď jsme jenom dva. Kuba je super kluk, bude nám chybět. Snad v Minnesotě dostane víc prostoru než u nás a bude se mu dařit.