Hlavní obsah

Parádní teč! Kulich slavil velkou premiéru, jenže porážky přibývají

Ve stejný den jako Connor McDavid zaznamenal i Jiří Kulich svou premiérovou trefu v sezoně. Zatímco kanadská superstar z Edmontonu ale v NHL dala už 336 gólů, pro dvacetiletého útočníka Buffala to byl vůbec první zásah v nejlepší hokejové lize planety. Radost mu ovšem kazila další porážka Sabres - tentokrát 4:6 v Columbusu.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Kulich na archivním snímku

Článek

„Je fajn dát první gól, splnil se mi sen. Ale jinak… těžká prohra,“ brumlal Kulich, který ve 38. minutě skvěle vložil hokejku do střely Dylana Cozense. A teč ze vzduchu to byla věru mistrovská. Zach Benson hned také přivezl českému spoluhráči památeční puk. Na první zásah v NHL potřeboval pět zápasů. Když už jsme u McDavida, ten si jako nováček v roce 2015 počkal na gól do třetího startu.

Radost z Kulichova snížení na 2:3 ale Buffalu moc dlouho nevydržela, o 29 sekund později už zase prohrávalo o dva góly. Po šesti utkáních sezony má bilanci 1-4-1, když úvodní dvě porážky si připsalo v Praze s New Jersey. Kulich sice doma zasáhl do druhého utkání, jenže zaváháním se podepsal pod nepříznivý výsledek 1:3. „Moje chyba,“ kál se v O2 areně útočník s číslem 20.

Po návratu do zámoří ho ale kouč Lindy Ruff podržel, Kulich nemusel na farmu jako český parťák Lukáš Rousek. „Snaží se dávat si větší pozor na detaily, být na správném místě, podpořit rozehrávku. A když je to potřeba, být i silný u mantinelu,“ pochvaloval si trenér Sabres, který chce, aby se Kulich také víc pohyboval kolem brankoviště, což se v Ohiu vyplatilo.

Po návratu německého útočníka JJ Peterky do sestavy Sabres se přitom zdálo, že se Kulichovi bude hledat složitě místo v základu, přesto teď ve druhé formaci odehrál na křídle skoro 15 minut. A povedená teč mu zvedla náladu. „Jednoduchý gól,“ tvrdil přitom její autor.

Ambiciózní a mladý tým Buffala ovšem start nového ročníku nezvládá. Ze šesti utkání vyhrál jen jednou a v tabulce Atlantické divize je na tom hůř pouze Detroit, který má ale o dva zápasy méně.

„Prohráli jsme skoro každý souboj v první třetině,“ tvrdil Kulich, jehož velký okamžik zapadl pod přívalem inkasovaných branek. Stejně jako o den dřív v Pittsburghu jich Buffalo dostalo celkem šest.