Hlavní obsah

Neomluvitelné! Zpackaná koncovka vytočila kouče Bostonu

Ze 32 týmů NHL si v nové sezoně drží neporazitelnost už jen Vegas. Colorado totiž selhalo v Pittsburghu (0:4) a Boston zmastil závěr domácího zápasu s Anaheimem. Na začátku 59. minuty Bruins ještě vedli o dva góly. A stejně prohráli 3:4 v prodloužení.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Český útočník Bostonu David Pastrňák proti Anaheimu zapsal gól a asistenci, na vítězství to však nestačilo.

Článek

Nepovedená koncovka vyvolala ve fanoušcích v TD Garden nepříjemné reminiscence na letošní play off. V něm vypadl Boston, který základní část ovládl rekordním ziskem 135 bodů, už v prvním kole v sedmizápasové sérii s Floridou. V rozhodujícím klání přitom doma vedl ještě minutu před koncem, ale padl v nastavení také 3:4.

„Dvakrát jsem si myslel, že je po zápase. Mohli jsme klidně zvýšit naše vedení na čtyři nebo pět gólů. Měli jsme k tomu spoustu příležitostí, ale zápas jsme nedotáhli do konce. Když si tyto věci spojíte dohromady, je to neomluvitelné! Nemůžete chvíli před koncem vést 3:1 a ještě jít do prodloužení, které navíc prohrajete,“ nadával kouč Jim Montgomery.

Bruins, kteří přes léto přišli o řadu opor včetně kapitána Patrice Bergerona a Davida Krejčího, nastartovali nový ročník až nečekaně úspěšně. Ovládli prvních šest zápasů, z nichž v pěti nastříleli tři góly. V noci na pátek ale stejná suma na výhru nestačila.

Do utkání domácí nastoupili bez Jakuba Lauka, který v Chicagu utrpěl hrozivě vyhlížející zranění po zásahu soupeřovy brusle a podle Montgomeryho bude minimálně týden mimo hru s obličejovou zlomeninou.

Boston ve druhé třetině třikrát odpověděl na úvodní gól Radko Gudase, jehož nastřelenému puku do sítě pomohla brusle bránícího Hampuse Lindholma. Následně už si ale přitáhli opratě Bruins. Nepovedená rána Davida Pastrňáka se proměnila v ideální přihrávku na Charlieho Coylea, ve 37. minutě pak český útočník šestým gólem v sezoně (dělené 4. místo v tabulce střelců) zvyšoval na 3:1.

Žádná z osmi dalších Pastrňákových ran na branku Johna Gibsona už ale v síti neskončila. A závěr byl pro domácí šokující. V čase 58:05 snižoval anaheimský nováček Leo Carlsson, patnáct sekund před vypršením 60. minuty srovnal Troy Terry a v prodloužení skóroval další z mladé gardy Ducks Mason McTavish.

„Měli jsme najít způsob, jak to uzavřít,“ brblal obránce Bruins Matt Grzelcyk. „Závěr měl být jasný, oni to ale zvládli líp, když jsme je nechali natlačit se blíž k našemu gólmanovi.“

Reparát bude Boston skládat v noci na neděli proti Detroitu. „Už nechci vidět takový neklid s pukem. Chtěli jsme to tahat do prázdné branky a tohle je výsledek,“ utrousil rozladěný Montgomery.