Hlavní obsah

Nenahrál jsi na metr, každému urval koleno a teď tohle, gratuluje Voráček Gudasovi

Devátý kapitán v historii Anaheimu Ducks bude mít na zádech české jméno. Radku Gudasovi k céčku na prsou pogratuloval i jeho bývalý spoluhráč z kladenské mládeže Jakub Voráček. I když jak je u něj zvykem, spíš svého vrstevníka popíchl.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý hokejista Jakub Voráček (vlevo) společně s Radkem Gudasem během tréninku reprezentace

Článek

„Ohromná gratulace, bejku. Když si vzpomenu, že jsi v dorostu nenahrál na metr a urval každému koleno,“ napsal Voráček na sociální síti X. „Klobouk dolů, kam až jsi to dotáhl. Zasloužená odměna,“ dodal vážněji.

Voráček se s Gudasem zná z mládežnických kategorií. Na Kladně spolu v dorostu a juniorech strávili dvě sezony.

Čtyřiatřicetiletý Gudas se stane devátým kapitánem Anaheimu v historii. Tím posledním byl v roce 2022 útočník Ryan Getzlaf. Loni žádný z hráčů Ducks céčko nenosil. „Radko se ukázal jako přirozený vůdce, který má všechny vlastnosti kapitána a respekt spoluhráčů, členů týmu i spolupracovníků,“ chválil generální manažer klubu Pat Verbeek.

Kladenský odchovanec se stane teprve pátým českým kapitánem v historii NHL. Naváže na Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše, Roberta Holíka a Milana Hejduka.

V NHL odehrál Gudas 748 zápasů, v nichž získal 182 bodů za 39 gólů a  143 asistencí a v hodnocení účasti na ledě má +87. Na kontě má i 971  trestných minut. V minulé sezoně odehrál 66 utkání a nasbíral 18 bodů (6+12).