Hlavní obsah

Nemáme brankáře, pláčou v Edmontonu. Vypadalo to blbě, smutnil Skinner po gólu jak od Voženílka

Takový Lukáš Dostál by se jim teď moc hodil. Představy hokejistů Edmontonu o zisku Stanley Cupu však získávají povážlivé trhliny. Třetí zápas konferenčního finále s Dallasem prohráli doma 3:5 a gólman Oilers Stuart Skinner zpytoval svědomí po vítězné trefě Jasona Robertsona. „Vypadalo to blbě,“ uznal neslavný hrdina.

Sestřih zápasu Edmonton - DallasVideo: NHL.com

Článek

Hráčům kanadského týmu patří tři nejvyšší příčky v bodování play off. Po pětadvaceti bodech mají Leon Draisaitl (9+16) a Connor McDavid (4+21), o tři body za nimi je obránce Evan Bouchard (5+17). S gólmanskou jedničkou už to tak slavné není. Skinner chytá ve vyřazovací části s úspěšností zákroků 88,5 procenta, což je v konfrontaci s oporou Stars Jakem Oettingerem problém (92,3).

I když má pětadvacetiletý Skinner v zápasech vynikající momenty, občas je nemilosrdně vyzmizíkuje podobná situace jako z posledního zápasu. Přitom se zdálo, že Robertson je v 52. minutě v celkem beznadějné pozici. Edmontonský brankář byl nalepený na tyčce, jenže dostatečně neucpal díry a dallaský střelec s odrazem od gólmana propasíroval puk za čáru.

Trochu to připomnělo situaci z extraligového semifinále, v němž třinecký Daniel Voženílek dvě desetiny sekundy před koncem utkání dostal puk za sparťana Jakuba Kováře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta 1:1 (60. Voženílek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Nemáme gólmana,“ reagovali zklamaní fanoušci hokejistů Oilers, kterým při power play poslal pátou vizitku do opuštěné branky Miro Heiskanen.

„Ten čtvrtý gól vypadal fakt blbě,“ omlouval se Skinner. „Celkově jsem odehrál docela slušný zápas, jenže od Dallasu si prostě nemůžete nechat dát čtyři góly. Zvlášť když tak dobře brání.“

Robertson nečekaným kouskem dokončil hattrick a Edmonton už odpověď neměl. „Někdo by mohl říct, že to byla vina brankáře, ale ta akce je hlavně Robova zásluha,“ tvrdil dallaský Tyler Seguin.

„Myslel jsem, že bude střílet mezi betony, tak jsem šel dolů. Objel mě, já se trochu naklonil a už to bylo. Tohle je moment, který si musím pohlídat,“ štvalo Skinnera, který si velkou krizí prošel už v sérii druhého kola s Vancouverem, kdy se jeho úspěšnost svezla pod 80 procent a na dva zápasy šel do branky Calvin Pickard.

Skinner nyní odchytal solidně úvodní dva duely na ledě Dallasu a jeho spoluhráči si doma vypracovali v úvodní třetině dvougólový náskok. Během 3 minut a 33 sekund druhé části však Stars skóre třemi trefami otočili, když naplno využili návratu prvního centra Roopeho Hintze do sestavy po zranění.

„Nechápu, co jsme to tam těch deset patnáct minut vyváděli,“ zoufal si kapitán Oilers McDavid. Osm minut před koncem pak nastala zlá chvilka, kvůli které je Skinner v Edmontonu zase na pranýři.

Dallas jen potvrdil svou výsostnou pozici nejlepšího týmu NHL na cizím ledě. Už v základní části byl nejlepší s bilancí 26-10-5. V play off Stars ze 7 startů v arénách soupeřů vytěžili 6 výher. Sedmou mohou přidat v noci na čtvrtek.