Hlavní obsah

Nečas chce patřit mezi klíčové hráče. Jsem připravený na vše, říká o budoucnosti v NHL

Sezonu prožil jako na houpačce. V Carolině se postupně trenérovi vytratil z pozic klíčových útočníků, ale na hokejovém šampionátu Martin Nečas naopak zaujal. Se sedmi body patřil k nejlepším hráčům zlatého výběru Radima Rulíka. Titul oslavil, ale nyní už se soustředí na další sezonu. Je však otázka, zda ji opět stráví v Carolině.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Martin Nečas během utkání čtvrtfinále mistrovství světa proti Spojeným státům

Článek

V Hurricanes zaznamenal o 18 bodů méně než v loňské sezoně. Čas na ledě se s přibývající fází sezony krátil. Klíčové situace pak pod koučem Rodem Brind’Amourem téměř nehrál. V zámoří se tak hodně spekuluje o Nečasově výměně do jiného klubu. Mluví se o Philadelphii či Chicagu. Pětadvacetiletý útočník by každopádně nouzi o nabídky mít neměl.

„Jsem připravený na všechno. Carolina na mě má práva, ale s agentem jsme s ní v kontaktu denně,“ přiznal Nečas na vyhlášení Zlaté hokejky, kde obsadil třetí místo. „Doufám, že to dopadne dobře pro mě i Hurricanes. Buď budeme pokračovat společně a co nejlépe, nebo se v dobrém rozjedeme,“ pokračoval.

Sezonu v zámoří sám zhodnotil, že byla jako na houpačce. Solidní základní část z týmového hlediska vystřídal neúspěch v play off, kde Carolina nestačila ve druhém kole na New York Rangers. Neúspěch na klubové úrovni ale vystřídala radost ze zisku zlatých medailí na domácím mistrovství světa.

Dojatý Martin Nečas: Těžko se teď mluví, je potřeba to vstřebat a oslavit to. Video: Sport.cz

„Něco špatné je k něčemu dobré. V Carolině moje pozice nebyla ideální. Chci být mezi klíčovými hráči. V takových situacích se cítím na ledě nejlépe a chci je hrát. Snad se to do příští sezony zlepší, ať už to bude kdekoliv,“ věří Nečas, jenž oproti minulé sezoně strávil na ledě v průměru téměř o minutu méně.

Na mezinárodní scénu ale vlétl. Na mistrovství světa v pěti zápasech zaznamenal sedm bodů a výrazně tak přispěl k ukončení čtrnáctiletého čekání na titul. Že by mu však úspěšný šampionát pomohl k lepší vyjednávací pozici za oceánem, podle něj není příliš pravděpodobné.

Nečasův výkon na mistrovství ale nezůstal bez odezvy v českém prostředí. Rodák ze Žďáru nad Sázavou skončil třetí v anketě Zlatá hokejka, před něj se vešli už jen brankář Lukáš Dostál a útočník David Pastrňák. „A oba zaslouženě. Je to další motivace do sezony, aby Pastu někdo pozlobil a jednou třeba přeskočil,“ připomněl Nečas sedmé vítězství Pastrňáka v anketě z posledních osmi let.

„Letos jsme mu ale konkurenční prostředí moc nenastavili. Hlavně v NHL. Tam měl bodů suverénně nejvíc,“ ocenil kvality svého spoluhráče z reprezentace Nečas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.