Hlavní obsah

Modrý se po odchodu z Komety stal asistentem kouče na farmě St. Louis v AHL

Hokejový kouč Jaroslav Modrý se po odchodu z extraligové Komety Brno stal asistentem trenéra v týmu Springfield Thunderbirds, který hraje AHL a je farmou klubu NHL St. Louis Blues. Jmenování třiapadesátiletého bývalého obránce oznámil celek ze státu Massachusetts na svém webu.

Foto: HC Kometa Brno

Jaroslav Modrý má po odchodu z Komety nové angažmá v zámoří

Článek

Modrý skončil v Brně před týdnem. S předstihem dorazil ze zámoří, kde žijí jeho manželka i děti, aby vedení Komety oznámil, že se z rodinných důvodů vrací do USA. U Thunderbirds bude součástí zcela nového realizačního týmu s hlavním trenérem Stevem Konowalchukem a dalším asistentem Chadem Wisemanem.

V rozhovoru pro iSport.cz vysvětlil, že do zámoří se vrátil proto, že rodiče manželky jsou vážně nemocní. „Po sezoně jsme přiletěli zpátky do Států a viděl jsem, v jaké kondici jsou manželčina maminka i s tátou. Měsíc jsem to v sobě tutlal. Manželka mi říkala, že je to strašně těžké. Rozebíral jsem to tam a zpátky. Chtěl jsem pokračovat v Brně. Vybudoval jsem si tam nějakou pozici, vztah s hráči. Začalo to jít správným směrem. Cítil jsem, že se od toho můžeme odrazit. Ale jsou i jiné věci…,“ řekl Modrý s konstatováním, že chce být s manželkou příbuzným nablízku.

Rodák z Českých Budějovic také uvedl, že nové angažmá začal hledat až poté, co ukončil působení v Brně. „Musím taky pracovat, zabezpečit rodinu. Nemůžu jenom sedět doma,“ uvedl Modrý a přiblížil, že manželčini rodiče žijí v Albany, což je hodinu autem od Springfieldu.

Modrý, který odehrál v NHL přes 700 zápasů v šesti různých klubech, už v letech 2017 až 2020 působil v AHL na pozici asistenta v týmu Ontario Reighn. Poslední tři sezony strávil v nejvyšší české soutěži, nejprve v Českých Budějovicích jako hlavní trenér, do Brna přišel po svém odvolání koncem roku 2022. Původně byl asistentem Patrika Martince a po jeho rezignaci zkraje uplynulé sezony nejprve zaskakoval jako hlavní kouč, než byl 8. listopadu ve funkci potvrzen.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.