Hlavní obsah

McDavida vychytala upuštěná hokejka. Edmontonský kapitán ale stejně zrežíroval výhru

Při sledování opakovaného záběru Connor McDavid jen nechápavě kroutil hlavou. V reálu už přitom kapitán Oilers zvedal ruce, ale puk se po jeho dorážce do sítě Dallasu nedostal, z brankové čáry ho odrazila upuštěná hokejka gólmana Jakea Oettingera. Edmonton však litovat nemusel, výhrou 5:2 srovnal stav finále Západní konference NHL na 2:2.

Sestřih zápasu Edmonton - DallasVideo: NHL.com

Článek

Stars přitom ve třetím utkání vyplenili Rogers Place (5:3) a ve stejném duchu odstartovali i duel v noci na čtvrtek. Po tečované střele finského beka Lindella vedli hosté v 6. minutě už 2:0. Domácímu tlaku ovšem neodolali. Během necelých tří minut Oilers srovnali, a když byl na trestné lavici za podražení Radek Faksa, měli ještě v první třetině jedinečnou možnost jít do vedení.

Dallaský gólman Oettinger přišel v souboji o hokejku, která zůstala ležet za ním a McDavid pak ze strany dorážel do odkryté klece. Puk ovšem z brankoviště odrazila právě brankářova hokejka a fanoušci Edmontonu se jen chytali za hlavy. I když ze zpomaleného záznamu se zdá, že puk by branku nejspíš těsně minul, nebo by trefil tyčku… Kdo ví.

McDavid si ale našel jiný způsob, jak zrežírovat průběh utkání. Na výhře se nakonec podílel třemi asistencemi a vyhoupl se do čela statistik play off s bilancí 4+24. Další místa na ‚stupních‘ patří jeho spoluhráčům Leonu Draisaitlovi (10+16) a Evanu Bouchardovi (6+17).

„Takového startu jsme se přitom chtěli vyvarovat, začalo to hrůzostrašně,“ líčil kouč Oilers Kris Knoblauch. „Začátek utkání jsme opravdu prospali, ale pak jsme rozhýbali nohy a hráli mnohem líp. Když jsme v takovém rozpoložení, nemá to proti nám nikdo jednoduché,“ tvrdil Draisaitl.

Série se k pátému zápasu zase stěhuje do Texasu, kde se hraje v noci na sobotu. „Získali jsme zpátky domácí výhodu. Karty jsou rozdané jasně, kdo vyhraje dva z příštích tří utkání, bude ve finále. Nikdo z nás netvrdil, že to bude jednoduchá série. Je to bitva,“ hodnotil kouč Stars Peter DeBoer.