Hlavní obsah

Krosček zezadu, krosček zepředu. McDavid skončil v kleštích a bez bodu

Zoufalý nápor Edmontonu nevyšel, Oilers doma prohráli třetí duel série 2. kola s Vancouverem 3:4 a jejich kapitán Connor McDavid poprvé v play off nezaznamenal ani bod. Po závěreční siréně se navíc dostal do potyčky, kterou tvrdě odnesl.

Sestřih třetího zápasu Edmonton - VancouverVideo: sntv

Článek

Edmonton v sérii prohrává 1:2, lotyšský gólman Canucks Arturs Šilovs naposled pochytal 42 střel domácích. Jakmile utkání skočilo, za jeho brankou se do sebe ještě pustili McDavid s obráncem Carsonem Soucym. Do jejich šavlovačky se ale přimíchal ruský bek Nikita Zadorov, který McDavida krosčekoval do zad, útočníkovi Edmontonu se podlomily nohy a souběžně s tím inkasoval krosček někam do brady a krku od Soucyho.

Tomu jedinému pak v čase 60:00 udělili rozhodčí dvouminutový trest. V zámoří se ale ptají, zda tento faul na největší hvězdu soutěže, bude v NHL někdo ještě dodatečně řešit? Nezaujatí pozorovatelé se shodují, že to byl zákrok přes čáru, i když předtím McDavid přetáhl Soucyho hokejkou přes nohy.

„Nemůžete někoho krosčekovat přes krk, a to v žádném okamžiku. Oddělení pro hráčskou bezpečnost je ale v tomto play off zatím až děsivě tiché, i když kontroverzní výroky rozhodčích padají v každé sérii,“ hřímá renomovaný server The Athletic.

Fanoušci Oilers ale spílají také Zadorovovi, který McDavida atakoval zezadu. Skoro dvoumetrového beka Canucks získali z Calgary, aby jim pomohl s fyzickou hrou, jaká se v play off vždycky hodí.

Devětadvacetiletý zadák ji předvedl i v Edmontonu, když domácího Evandera Kanea přehodil přes mantinel na domácí střídačku a inkasoval za to trest za hrubost.

Edmontonu nebylo nic platné, že soupeře brutálně přestřílel poměrem 45:18, k tomu trefil čtyři tyčky. „Nastřelit tyč neznamená, že někdo chytá dobře,“ odmítl pochválit Šilovse německý útočník Leon Draisaitl, který díky bilanci 1+1 vystřídal McDavida na čele bodování play off (7+11).

V noci na středu bude muset kapitán Oilers zabrat ve čtvrtém utkání mnohem víc.