Hlavní obsah

Kapitán v ohrožení. Boston má jasno: Byla to podlost

Více než dva týdny chyběl Floridě kvůli zranění ruky. Jen co se Sam Bennett vrátil do sestavy Panthers, hokejisté Bostonu to okamžitě pocítili. Sudími opomenutým zákrokem vyřadil 27letý centr ze hry kapitána Bruins Brada Marchanda.

SESTŘIH: Boston–FloridaVideo: NHL.com

Článek

Florida dvakrát po sobě Boston rozstřílela (6:1, 6:2) a ujala se vedení 2:1 v sérii druhého kola. Její vyhlídky na postup do konferenčního finále by ještě zvýšila absence nejproduktivnějšího hráče soupeře. Marchand posbíral 10 bodů (3+7) za deset zápasů. V tom posledním ale odehrál jen necelých jedenáct minut.

Na první pohled to vypadalo jako rutinní souboj. Marchand po něm ale zůstal ležet u mantinelu, na střídačce byl viditelně otřesený. Odehrál sice ještě zbytek první třetiny i druhou část, ale na třetí už zůstal v kabině.

„Někdo může říct, že to bylo neúmyslné, my na to ale máme svůj vlastní pohled,“ prohlásil bostonský kouč Jim Montgomery. Ze zpomalených záběrů totiž vyplývá, že Bennett nezasáhl Marchanda jen tělem, ale pravou rukou mu dal ránu do hlavy. Reportér Darren Pang, který byl v TD Garden blízko celé situaci, viděl, že bostonský kapitán je na lavičce ‚úplně mimo‘.

„To nebyl žádný hit, to bylo svinstvo, kterým by se měla NHL zabývat,“ zní unisono z řad bostonských fanoušků. Podle Montgomeryho je Marchandův start ve čtvrtém utkání v noci na pondělí (0:30 SELČ) více než ohrožený.

Bennett je hned po Matthew Tkachukovi druhým nejméně oblíbeným hráčem Panthers u soupeřů. Před rokem vyřadil ze série s Torontem Matthewa Kniese. Jeho počínání tehdy rozhodčí také nijak neocenili. Teď bude na hráčích Bostonu, aby na zranění svého lídra důrazně odpověděli.