Hlavní obsah

Jiříček se do kádru Columbusu nedostal, sezonu začne v Clevelandu v AHL

Hokejový obránce David Jiříček se při posledním zúžení nedostal do kádru Columbusu pro start NHL a sezonu začne na farmě v Clevelandu v AHL. Devatenáctiletý bronzový medailista z loňského mistrovství světa a vicemistr z letošního šampionátu dvacítek, jehož si Blue Jackets vybrali před rokem jako šestku draftu, si bude muset na rozšíření sbírky čtyř startů v nejlepší lize z minulé sezony počkat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jiříček během utkání Česko - Švédsko hraném v rámci turnaje České hokejové hry 2023.

Článek

V přípravě si Jiříček připsal ve čtyřech zápasech dva body za asistence. Loni ve stejné počtu měl jednu přihrávku. V soutěžních duelech play off ještě nebodoval. Za Cleveland v AHL nasbíral v 55 utkáních 38 bodů za šest tref a 32 asistencí.

Na MS dvacítek se podílel na úspěchu sedmi body za tři branky a čtyři asistence v sedmi duelech. Byl vyhlášen nejlepším obráncem turnaje a dostal si i do All Star týmu. Na konci sezony se zařadil i do přípravy národního celku, ale o účast na druhém MS jej připravilo zranění.

Před loňským odchodem do Severní Ameriky účastník tří juniorských MS a jednoho osmnáctek stihl za tři sezony 69 zápasů v extralize za Plzeň a připsal si 21 bodů za osm branek a 13 asistencí.

Loni se dostal na MS i přesto, že byl od konce prosince kvůli zranění až do konce klubové sezony mimo hru. Celkem má v reprezentaci na kontě 21 utkání a sedm bodů (3+4).

Související témata: