Hlavní obsah

Jágrův emotivní vzkaz Gaudreauovi: Díky Johnny, že jsi tady byl

V nejslavnější hokejové lize světa nasázel v součtu s play off 844 gólů a je logické, že všechny si je jen stěží vybaví. Na ten poslední z listopadu roku 2017 za Calgary proti Detroitu však Jaromír Jágr nezapomene. V posledních dnech si ho připomenul znovu, bohužel v souvislosti s tragickou zprávou. Onu trefu mu totiž připravil Johnny Gaudreau…

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr oslavuje svůj poslední gól v NHL, který mu připravil Johnny Gaudreau (vpravo).

Článek

„Upřímně by mě nikdy nenapadlo, že budu psát takový text k postu. Ano, byl to můj poslední gól v NHL. Ano, byl to docela hezký gól. Ano, byla to krásná přihrávka především. Bohužel život dokáže být někdy i neuvěřitelně krutý,“ napsal Jágr k přiloženému videu své poslední trefy v NHL.

Tehdy 9. listopadu se s Gaudreauem dostali do přečíslení dvou na jednoho, americký šikula mu přes bránícího švédského zadáka Jonathana Ericssona poslal milimetrový pas a tehdy pětačtyřicetiletý Jágr překonal krajana Petra Mrázka v brance Red Wings.

„Díky Johnny Gaudreau, že jsi tady byl a svými neuvěřitelnými výkony dal naději všem klukům, že i když nejsou největší a nejtěžší, mohou uspět na světové úrovni v NHL, jako jsi to dokázal ty,“ připomíná nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL, že Gaudreau se navzdory 175 centimetrům a 75 kilogramům dokázal vypracovat v jednoho z nejlepších hokejistů posledních let.

„Upřímnou soustrast celé rodině. R.I.P. tobě i bratrovi,“ uzavřel Jágr svůj příspěvek věnovaný nejen Johnnymu Gaudreauovi ale i jeho o dva roky mladšímu bratrovi Matthewovi, který rovněž nepřežil srážku s vozidlem řízeným opilým šoférem.