Hlavní obsah

Hokejisté Floridy kvůli hurikánu přišli o veřejné předávání mistrovských prstenů

Hokejisté Floridy Panthers přišli kvůli hrozbě špatného počasí o veřejné předávání prstenů za červnové vítězství ve Stanley Cupu. Vedení šampiona NHL oznámilo, že na dnešek plánovanou akci zrušilo kvůli blížícímu se hurikánu Milton.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Kapitán Floridy Panthers Aleksander Barkov přebírá Stanley Cup

Článek

Akce se měli zúčastnit fanoušci, kteří by přispěli částkou 20 dolarů (460 korun) na charitativní účely. Hráči prsteny dnes převezmou, ale na soukromé ceremonii. „Vzhledem k tomu, že by si naše událost vyžádala zdroje z řad pracovníků první pomoci a služeb, museli jsme ji s těžkým srdcem zrušit,“ uvedl prezident klubu Matthew Caldwell.

Florida má v úterý doma v Sunrise zahájit sezonu zápasem proti Bostonu. S odehráním utkání, kterému má předcházet vyvěšení standarty připomínající zisk Stanley Cupu ke stropu haly, klub zatím počítá.

Meteorologové předpokládají, že hurikán Milton by měl do oblasti Tampy Bay dorazit ve středu, přitom velká část této oblasti se stále vzpamatovává z následků předchozího hurikánu Helene. Kvůli přípravám na příchod hurikánu zrušil svůj závěrečný testovací zápas před sezonou NHL další floridský klub Tampa Bay, jenž se měl dnes střetnout s Nashvillem.

Florida získala první Stanley Cup v klubové historii po finálovém vítězství v sedmi zápasech nad Edmontonem.