Hlavní obsah

Hašek nepřestává věřit, že i ve 47 letech dostane ještě jednu šanci v NHL

Pardubice

Má smělý plán a nechce uhnout ani o píď. Dominik Hašek se ve 47 letech zase postavil do hokejové branky. Po roční pauze vytáhl výstroj z pytle v garáži a začal dřít na ledě. Znovu chodí v Pardubicích trénovat a nevzdává se naděje, že dostane vytouženou nabídku.

Foto: PR, ČTK

Dominik Hašek (vpravo) se v 47 letech vrátil po roční pauze k aktivní kariéře a začal se během léta připravovat na ledě Pardubic.

Článek

„Mým jediným cílem je návrat do NHL a věřím, že ta šance skutečně ještě přijde," říká Hašek, jenž by navíc chtěl do klubu, kde by měl šanci získat Stanley Cup. „Nechci to jen tak zabalit, když jsem přesvědčený, že na to mám a ještě můžu nějakému klubu něco dát."

Hašek sice tvrdí, že jeho agent je v kontaktu s několika týmy, jenže od červencového oficiálního odmítnutí Buffala už nikdo veřejně zájem neprojevuje. „Měl jsem vyhlédnuté mužstvo, za které jsem chtěl hrát, a věřil jsem, že mu budu i platný. Překousnul jsem, že o mě nestojí, a musím být náležitě připravený na chvíli, kdy se ozve někdo další," líčí gólman s tím, že se snaží být proto na ledě každý den, aby se dostal do formy, jakou si představuje.

„Jsem docela rád, že s námi Hašek chodí na led. U hráčů, zejména těch mladších, cítím na tréninku zvýšenou chuť dát mu gól. Těžko ale můžu bez bližší znalosti věci říkat, jestli má ještě šanci získat místo v NHL. Hrozí tam výluka a je i spousta dalších věcí, které můžou ovlivnit, jak jeho snaha dopadne," říká pardubický kouč Pavel Hynek.

Legenda láká pardubické fanoušky k ledu

Především Haškův věk i roční pauza v kariéře jsou pro manažery klubů v zámoří rizikovým faktorem. „Je na mně, abych se dobře připravil a dokázal, že na NHL pořád mám," tvrdí gólman, do jehož úvah patří i možnost cesty za oceán, kde by se osobně pokusil získat smlouvu.

„Jsem připravený se ukázat případným zájemcům i na místě, jenže kvůli jednáním o nové kolektivní smlouvě se vůbec neví, jestli a kdy začnou tréninkové kempy," připouští Hašek.

„Možná třeba nebude vůbec šance, abych někde podepsal jako první brankář, pak by ale záleželo na tom, co by ode mě ten klub chtěl a kolik zápasů by počítal, že odchytám," uvažuje brankář, jenž by rád měl garantovaný počet utkání a nebránil by se ani dvouleté smlouvě.

„Každopádně nikdy nám nechodilo přes léto na tréninky tolik lidí, jako teď, když s námi zase trénuje Hašan," usměje se Hynek. „Jsem rád, že mi Pardubice vyšly vstříc a můžu se s nimi připravovat. Cítím se dobře a udělám všechno pro to, aby se mi poslední hokejové přání splnilo," tvrdí Hašek s tím, že z touhy vrátit se do zámořské soutěže nehodlá couvnout.