Hlavní obsah

Dvě střídání a dost. Detroit má strach o Kanea

Jen co se to tak hezky rozběhlo, už by to zase mělo končit? Hokejisté Detroitu v noci na pondělí vyhráli 4:2 v Torontu a ze šesti zápasů roku 2024 získali v NHL jedenáct bodů. Vrásky však sedmému týmu Východní konference přidělalo zranění Patricka Kanea.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Útočník Detroitu Patrick Kane

Článek

Pětatřicetiletý útočník doplatil v Kanadě na dva souboje se Švédem Pontusem Holmbergem. Ve statistikách měl zapsáno jen 67 sekund účasti na ledě, když odešel do kabiny a zbytek utkání vynechal.

Kane po minulé sezoně, kdy byl vytrejdován z Chicaga do New York Rangers, absolvoval operaci kyčle a před koncem rekonvalescence podepsal roční smlouvu s Red Wings.

„Pokud nebude hrát tu úplně klíčovou roli, tak by měl být pro Detroit přínosem,“ řekl Sport.cz po Kaneově vstupu do sezony bývalý útočník New Jersey Patrik Eliáš.

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu, držitel Art Ross Trophy i Hart Trophy z 19 zápasů za Detroit posbíral 16 bodů (7+9), teď si dá ale pauzu.

„Nemělo by se to týkat kyčle,“ snažil se rozptýlit obavy detroitských fanoušků kouč Derek Lalonde. Další zápas hrají Red Wings v noci na čtvrtek na ledě Floridy.