Hlavní obsah

Dva góly během osmi sekund. K rekordu NHL je to ale pořád daleko

Čtyři góly jednoho týmu za třetinu sice nejsou běžné, ale taky to není žádná extra zvláštnost. Hokejistům Seattlu se však v zápase NHL s Philadelphií (6:4) podařil ještě lepší kousek, když dvě ze svých tref do sítě brankáře Flyers Fedotova dávali během pouhých osmi sekund.

Foto: Steven Bisig, Reuters

Hokejisté Seattlu se radují z branky do sítě Flyers.

Článek

Prostřední část rozhodla. Kraken do ní vstupovali za stavu 1:2. Když končila, bylo skóre 5:2 pro domácí.

„První třetina byla přitom jednou z našich nejlepších v sezoně. V té druhé jsme měli hluché pasáže. Pár minut tady, támhle. Bohužel nám to uteklo,“ smutnil kouč Flyers John Tortorella.

Diváci v Climate Pledge Areně ve 38. minutě ještě oslavovali trefu Jordana Eberleho na 4:2, když sudí vhodil buly, puk se dostal k Shaneu Wrightovi, čtyřce draftu 2022, a ten prvním gólem v sezoně rozjásal hlediště znovu. „Když prší, tak ať leje,“ řičel komentátor televizního přenosu. Seattle si o dvě sekundy vylepšil klubový rekord z roku 2022.

„Prásk, prásk, a už jsme jen zoufale honili výsledek,“ nadával útočník Philadelphie Scott Laughton.

Je to skoro neuvěřitelné, ale osmisekundová dvougólová sekvence se s v historické tabulce rekordů NHL nevejde ani mezi 150 nejrychlejších. Na čele je Montreal, který v roce 2018 skóroval proti Washingtonu dvakrát během dvou sekund! V čase 59:38 dával gól na 5:4 Max Domi. A když Capitals odvolali gólmana, Joel Armia hned po buly ve středovém kruhu zacílil do opuštěné klece znovu.

Pro Seattle to každopádně byla třetí výhra z pěti zápasů. Kraken po minulé nevydařené sezoně vykopli po třech letech kouče Dave Hakstola a angažovali Dana Bylsmu, který v roce 2009 vyhrál Stanley Cup s Pittsburghem. Kádr rozšířili i o další dva šampiony: Chandlera Stephensona z Vegas, které slavilo loni, a letošního vítěze Brandona Montoura z Floridy.

„Musíme přijít na to, jak být pro soupeře nebezpečnější,“ přál si před sezonou generální manažer Seattlu Ron Francis. V ročníku 2023-24 měli Kraken průměr 2,61 gólu na zápas. Teď jsou díky kanonádě s Flyers na cifře 3,80.