Hlavní obsah

Columbus začal doma přípravu na NHL vzpomínkou na Gaudreaua

Vzpomínkou na tragicky zesnulého útočníka Johnnyho Gaudreaua začal první domácí zápas hokejistů Columbusu v přípravě na novou sezonu NHL. V hale se promítalo emotivní video a drželo se 13 sekund ticha - podle čísla, které nosil hráč na dresu. Gaudreau přišel v 31 letech o život spolu se svým mladším bratrem Matthewem na konci srpna, kdy je během jízdy na kole srazil autem opilý řidič.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Před prvním domácím zápasem od tragického úmrtí Johnnyho Gaudreaua si přítomní v hale připomněli útočníka Columbusu.

Článek

„Je jasné, že na něj celý den myslím,“ řekl agentuře AP útočník Columbusu Sean Kuraly, který přispěl dvěma asistencemi k vítězství 3:0 nad St. Louis. „Cestou na zimák jsem ho často vyzvedával a teď tam není. Celý den jsem na Johna hodně myslel. Je to těžké, když už tu s námi není,“ uvedl.

Hráči Blue Jackets mají na helmě samolepky se jménem bývalého spoluhráče, holubicemi a čísly 13 a 21, které oba bratři mívali na dresech. Další vzpomínku na ně klub chystá na 15. října na úvod nového ročníku NHL. Obvyklé aktivity spojené se zahájením soutěže kvůli tomu o dva dny odložil. Památku bratrů Gaudreauových během přípravy připomínají i další týmy.

Johnny Gaudreau v minulosti zářil v dresu Calgary. Poslední zápas odehrál v květnu ve čtvrtfinále mistrovství světa v Praze v dresu USA proti českým hokejistům.

Související témata: