Hlavní obsah

Českého mladíka po draftu nadchl pokec s idolem. Carolina je z něho unešená

Všechno zlé je občas k něčemu dobré. Teď už Dominik Badinka ví, jak pevný je stisk ruky kouče Caroliny Roda Brind’Amoura. Když v roce 2020 zbankrotoval klub z jeho rodného Chomutova, vydal se do Finska a Švédska, kde vyzrál v obránce, kterého si Hurricanes vybrali na 34. místě draftu.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Badinka v dresu Caroliny Hurricanes, kterou byl draftován.

Článek

Tři roky ve Skandinávii Badinkovi dodaly herní zlepšení, ale i kupu sebevědomí. Aby ne, když už jako teenager hrál za Malmö nejvyšší švédskou soutěž.

„Sbíral jsem zkušenosti, což bylo cenné. Zažil jsem různé styly,“ pochvaloval si. „Myslím si, že budu draftovaný v prvním kole,“ věřil před odletem do Vegas. Nakonec z toho byl začátek druhého kola. Ale hlavně příležitost od klubu, za který hraje Badinkův hokejový idol Brent Burns.

Hurricanes také hned po draftu perspektivnímu bekovi umožnili, aby si s devětatřicetiletým vousáčem popovídal přes FaceTime. Jakmile se Burns dozvěděl, že je Badinka z Česka, hned mu naskočily vzpomínky na mistrovství světa 2015 v Praze, které bylo pro Kanadu zlaté.

Badinka se svěřil, že začínal jako útočník, což býval před lety i Burnsův post. Nakonec svého oblíbeného hráče překvapil, když mu ukázal vedle sedícího bráchu-dvojče Daniela, který hraje za juniorku Malmö.

„Je mu 18 let a nastupuje v opravdu těžké lize. Když se podíváte na jeho styl, tak je podobný tomu, jak chceme hrát my,“ tvrdil asistent generálního manažera Caroliny Darren Yorke. „Rychlý přechod do útoku i zodpovědná defenziva. Jsem opravdu nadšený, že jsme získali takového hráče,“ chválil Badinku, kterého inspirují i washingtonský John Carlson a Alex Pietrangelo z Vegas.

Teď se bude chtít co nejdřív přiblížit k jejich úrovni. Podle Burnse jsou k tomu Hurricanes ideálním klubem. „Skvělé město, skvělí lidé,“ tvrdil kanadský bek. Badinka se o tom může přesvědčit už v červenci, kdy Carolina pořádá nováčkovský kemp.

Související témata:
Dominik Badinka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.