Hlavní obsah

Čekám naše třetí dítě, jsem v devátém týdnu, zalykala se vdova po Gaudreauovi

Za účasti rodin, kamarádů, ale i bývalých spoluhráčů proběhl v pondělí ve městě Media na předměstí Philadelphie pohřeb bratrů Johnnyho a Matthewa Gaudreauových, které v předposlední srpnový den při jízdě na kolech zabil opilý řidič SUV. Johnnyho manželka Meredith při emotivní smuteční řeči přiznala, že je těhotná, když se svým zesnulým manželem čeká třetího potomka.

Foto: Adam Cairns/usa Today Network, Reuters

Meredith Gaudreauová přichází na pohřeb svého manžela Johnnyho i s jejich dvěma potomky.

Článek

„John a já jsme prožili nejlepších šest měsíců našeho života jako čtyřčlenná rodina. Ve skutečnosti jsme ale pětičlenná rodina,“ prozradila Meredith, že se jejich brzy dvouletá dcera Noa a její sedmiměsíční bratr Johnny dočkají sourozence.

„Jsem v devátém týdnu těhotenství. Čekám naše třetí dítě. Bylo to naprosté překvapení, ale Johnny byl nesmírně šťastný, když se o tom dozvěděl. Když jsme to strávili, podíval se na mě a řekl: ´Ty jsi blázen, víš to?´ Vám, děti moje, říkám, že máte nejlepšího otce na světě. Tolik vás miluje,“ zalykala se během pohřbu žena jednoho z nejlepších hokejistů světa posledních let.

„Na Johnovi nebylo nic špatného. Nikdy o nikom nemluvil špatně. Byl to ten nejskromnější člověk, jakého jsem kdy potkala. Splnil mi všechny sny. Johne, moc tě miluju. Udělal ze mě lepšího člověka a za to jsem mu navždy vděčná,“ prohlásila Meredith.

Hokeji se věnoval i Johnnyho o dva roky mladší bratr Matthew (†29). I on se měl stát otcem, manželka Madeline má přivést v prosinci na svět jeho prvního potomka; syna Trippa.

Podle agentury AP se pohřbu zúčastnila také řada hvězdných hráčů v NHL, třeba Patrik Laine, Cole Caufield, Nikita Zadorov, Milan Lucic či Matthew Tkachuk. Přítomen byl také šéf NHL Gary Bettman.

„Ukazuje to, že oběma bráchům všichni prokazují skutečnou čest a respekt. Nedokážu si představit, čím si (Gaudreauova rodina) právě teď prochází,“ řekl Caufield.

Jednatřicetiletého Johnnyho Gaudreaua i jeho o dva roky mladšího bratra Matthewa jedoucí na kolech srazil poblíž domu jejich rodiny v Salemu v New Jersey opilý řidič SUV Sean M. Higgins.

Třiačtyřicetiletý muž byl po způsobení smrtelné nehody zadržen a obviněn ze dvou případů zabití. Policistům se přiznal, že před jízdou vypil „pět nebo šest piv“. Aktuálně je ve vazbě, v ní zůstane minimálně do konce týdne, kdy by měl začít soud.