Hlavní obsah

Bek Durzi z Utahu asi přijde o zbytek sezony NHL

Hokejisté Utahu se budou muset obejít bez Seana Durziho patrně po celou sezonu NHL. Čerstvě šestadvacetiletý obránce musel na operaci s pravým ramenem a má být mimo hru na čtyři až šest měsíců. Dalším výrazným zásahem do týmové defenzivy je absence Johna Marina. Sedmadvacetiletý bek je po operaci zad a jeho rekonvalescence se odhaduje na tři až čtyři měsíce. Informoval o tom web NHL.

Foto: Brad Penner, Reuters

Obránce Sean Durzi bude Utahu dlouho chybět.

Článek

Durzi se zranil 14. října v utkání proti New Jersey a už den poté generální manažer Bill Armstrong vyjádřil obavy, že jeden z hlavních pilířů vypadl ze sestavy na delší dobu. V sezoně tak stihl odehrát jen čtyři zápasy a připsal si dvě asistence. V minulém ročníku byl Durzi před přestěhováním klubu do Utahu nejproduktivnějším obráncem mužstva, v 76 utkáních zaznamenal 41 bodů (9+32).

Zastoupit ho má nyní Robert Bortuzzo. „Durzi je důležitou součástí sestavy. Musíme najít cestu, jak ho nahradit. Je nemožné to udělat plnohodnotně, ale potřebujeme mít na jeho místě někoho, kdo se o to pokusí a povede si dobře. Musíme se s tím vypořádat, jak jen nejlépe umíme,“ uvedl Armstrong.

Marino si musí na premiéru v dresu Utahu ještě dlouhou dobu počkat. Obránce, jehož klub získal díky výměně z New Jersey koncem června, se zranil v přípravě. Také jeho potíže si vyžádaly operační zákrok. „Během sezony se vrátí. Kdy? Nebude to zrovna brzy, ale vrátí se,“ ujistil trenér André Tourigny.

Příznivou zprávou pro klub jsou naopak informace ohledně stavu zkušeného útočníka Nicka Bjugstada. Dvaatřicetiletý Američan, který se rovněž zranil během přípravného kempu, pokračuje v tréninku s mužstvem. Ještě ale nedostal zelenou, aby mohl hrát zápasy.

Komplikace také pro St. Louis

Blues si budou muset nejméně šest týdnů poradit bez útočníka Roberta Thomase, protože má zlomený kotník. Zranění se při blokování střely Neala Pionka z Winnipegu v úterním zápase. Vedení Blues zařadilo Thomase na listinu zraněných hráčů ve středu.

Pětadvacetiletý Thomas se tak zatím v sezoně NHL zastavil na sedmi zápasech a šesti bodech za jeden gól a pět asistencí. V St. Louis působí kanadský hokejista sedmým rokem.

Související témata: