Hlavní obsah

Bedard s Michiganem pohořel. Utah se opájel vítěznou premiérou

Podepsal se asistencemi pod oba góly Chicaga, sám ale Connor Bedard neskóroval, a nakonec se spoluhráči smutnil nad porážkou 2:5 v Utahu. Nový tým na mapě NHL slavil vítěznou premiéru.

Foto: Reuters

Connor Bedard svému týmu k výhře nepomohl.

Článek

Od nejlepšího nováčka minulé sezony se očekávají v novém ročníku ještě zásadnější věci. Generální manažer Blackhawks Kyle Davidson přivedl do týmu řadu posil, které mají Bedarda podpořit. Dres Chicaga si oblékli Teuvo Teräväinen i Tyler Bertuzzi, do týmu se vrátil uzdravený Taylor Hall. První ostrá zkouška přesto pro Chicago nedopadla dobře.

„Jsme zklamaní, protože se nám dařilo vylepšovat náš výkon. Měli jsme příležitosti, abychom vyrovnali. Bohužel nám chyběla produktivita,“ mrzelo kouče Chicaga Lukea Richardsona.

Za stavu 0:3 se Bedard rozhodl s výsledkem něco dělat, prosmýkl se kolem ruské posily Utahu Michaila Sergačova a nabídl ideální přihrávku Teräväinenovi. Druhý bod večera si 19letá hvězda připsala u trefy veterána Nicka Foligna.

Srovnat ale Chicagu nebylo dopřáno. Ve třetí třetině neuspěl ani Bedard, jenž za brankou nabral puk na čepel hokejky a snažil se ho hodit pod horní tyčku domácí branky. Efektní zakončení přezdívané Michigan ale kanadskému šikulovi nebylo dopřáno. Gólmana Connora Ingrama jistil ještě běloruský bek Vladislav Koljačonok a nebezpečí zažehnal. Bedardovi se tak nepodařilo zopakovat kousek, který předvedl loni v prosinci proti St. Louis. A Utah dvěma góly v poslední minutě dotvořil výsledek na 5:2.

„Soupeř nám to neudělal jednoduché, ale zvládli jsme to,“ oddechl si kouč vítězů André Tourigny. „Fanoušci byli skvělí, nadšení, hnali nás dopředu,“ ocenil přes 11 tisíc diváků na premiéře v Delta Center v Salt Lake City, kam se klub přestěhoval z Arizony, kde v posledních letech působil v univerzitní hale v Tempe, do níž se vešlo jen necelých pět tisíc fanoušků. Až se v domácí aréně vyřeší problémy s některými místy, odkud není vidět na ledovou plochu, budou návštěvy ještě vyšší. Na zápasy NBA v podání Utah Jazz je přitom kapacita haly 18 300 diváků.

„Ve třetí třetině jsme se dostali pod tlak, ale odolali jsme. Strašně jsme chtěli ten první zápas vyhrát,“ říkal gólman Ingram, který dostal přednost před Karlem Vejmelkou a 24 zákroky zastínil svůj protějšek v brankovišti Blackhawks. Petr Mrázek měl 20 úspěšných zásahů z 24 střel.

Utah si tak odškrtnul úspěšnou domácí premiéru, teď je na řadě první zápas na cizím ledě. V noci na pátek v aréně New York Islanders.

Související témata:
Utah HC