Hlavní obsah

Arbitráž přiřkla brankáři Samsonovovi roční smlouvu za 3,55 milionu dolarů

Brankáři Toronta Iljovi Samsonovovi přiřkla v zámořské NHL arbitráž roční smlouvu na 3,55 milionu dolarů. Výsledek je o trochu blíže návrhu klubu na kontrakt za 2,4 milionu, sám ruský gólman požadoval 4,9 milionu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Toronta Ilja Samsonov.

Článek

U arbitráže byla roční smlouva jedinou možností, neboť šestadvacetiletý rodák z Magnitogorsku Samsonov už může být po sezoně v pozici nechráněného volného hráče.

Samsonov si i tak finančně výrazně polepší. Poslední sezonu, která byla jeho první v Torontu po příchodu z Washingtonu, odchytal za 1,8 milionu dolarů. Po vypršení roční smlouvy měl status chráněného volného hráče.

"Ilja má v plánu vrátit se velmi brzy do Toronta a těší se, jak se bude připravovat na novou sezonu. Byl dobře obeznámený s tím, jak to u arbitráže chodí. Takže rozhodně nemá nějaké špatné pocity vůči Leafs. Jdeme zase dál," uvedl hráčův zástupce Don Meehan.

V dresu Maple Leafs předváděl Samsonov výborné výkony. V základní části zasáhl do 42 utkání a vychytal 27 výher, v průměru inkasoval 2,33 gólu na zápas, měl úspěšnost 91,9 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto.

V play off pak pomohl kanadskému klubu vyhrát sérii po dlouhých 19 letech, když Toronto vyřadilo Tampu Bay 4:2 na zápasy, ve druhém kole už však měla navrch Florida (4:1), pozdější finalista Stanley Cupu. Samsonov ve vyřazovacích bojích nastoupil do devíti duelů, měl průměr 3,13 a úspěšnost 89,8.

Související témata: