Hlavní obsah

Můžeme být nenažraní, ale nesmíme u toho mlaskat, řekl po výhře v Liberci napůl spokojený Moták

Zase je trápila vyloučení. Po neukázněném duelu se Spartou chtěli Třinečtí klást důraz především na pevnější disciplínu. Jenže hned v dalším střetu s Liberem se provinili dalším půltuctem prohřešků. Na severu Čech však hru v početní nevýhodě zvládli skvěle. Všechny tresty ustáli a trip zakončili výhrou 3:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Třinec 1:2 (53. Voženílek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Na ledě Sparty putovali úřadující mistři na trestnou lavici osmkrát a padli 2:3 v prodloužení. Pod Ještědem pykali „jen“ šestkrát. „Po zápase na Spartě jsme měli mítinky a bavili jsme se o tom, abychom nebyli vylučovaní a nekecali s rozhodčími. Ale teď to bylo z naší strany znovu zlé a doufám, že šlo o poslední zápas, kdy jsme měli tolik vyloučených. Více takových zápasů po sobě odehrát nemůžeme, jinak toho budou soupeři využívat,“ dobře věděl autor prvního gólu Třineckých Libor Hudáček.

Liberec však přestupky svého soupeře využít nedokázal ani jednou „Ve hře pět na pět jsme byli lepší, měli jsme šance a vytvářeli si střelecké pozice i brankové příležitosti. Ale zklamáním je pro mě naše neukázněnost,“ přiznal třinecký kouč Zdeněk Moták, jehož tým „vedl“ na fauly po druhé třetině 6:0.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Ve hře pět na pět hraje mužstvo výborně. Tam bylo všechno, opravdu jsme si vytvářeli tlak, ale naše vyloučení nás srážela dolů. Hrajete dobře, přijde oslabení a jdete dolů. Na led se pak dostanou jen někteří, to je stará hokejové pravda. V tomhle se musíme zlepšit a trestů se musíme vyvarovat,“ apeloval na své svěřence Moták. Těšilo ho pouze, že nešlo o flastry za nesportovní chování.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Třince Zdeněk Moták.

„S hráči o tom mluvíme pořád, neustále apelujeme na disciplínu jak herní, tak tu, která se projevuje eventuálním vyloučením. A ani tady, ani na Spartě nešlo o fauly plynoucí z toho, že by nás soupeř přehrál, byly to prostě hlouposti,“ štvalo ho.

Především ve druhé třetině měl jeho tým téměř osm minut o hráče méně. „Ve hře pět na pět jsme byli lepší, ale hráli jsme strašně hodně v oslabení, kde můžu pochválit jen spoluhráče, kteří to tam skvěle ubránili. Skákali do střel a Mazi (Mazanec) to všechno pochytal. Klobouk dolů před nimi,“ pochválil Libor Hudáček své parťáky, kteří jednou čelili i téměř půlminutové dvojnásobné přesile.

„Věděli jsme, že Liberec měl v přesilovce slabá čísla, ale poslední zápasy jim hra v přečíslení už šla, takže kluci se na ně na videu koukali vícekrát a věděli tak dobře, jak je budou hrát,“ poznamenal Hudáček. Třinec se z tripu na led Sparty a Liberce vrátil se čtyřmi body. „Můžeme být nenažraní, ale nesmíme u toho mlaskat,“ uzavřel Moták.

  1 : 1 Kladno - Karlovy Vary 1 : 1 přestávka Živě
20241006T16 : 00:00+0200
Kladno vs. Karlovy Vary
Kladno vs. Karlovy Vary
Kladno
Karlovy Vary
  1 : 0 Třinec - Plzeň 1 : 0 17. min Živě
20241006T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Plzeň
Třinec vs. Plzeň
Třinec
Plzeň
  Mladá Boleslav - Litvínov hrají
20241006T17 : 30:00+0200
Mladá Boleslav vs. Litvínov
Mladá Boleslav vs. Litvínov
Mladá Boleslav
Litvínov
  Hradec Králové - Pardubice hrají
20241006T17 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice