Hlavní obsah

Zamrazilo nás, říká o zranění Kubalíka lékař. Útočník možná vynechá zápas

Aktualizováno

Byl to moment, který vyděsil hokejové příznivce i reprezentační trenéry a lékaře. „Jako zamrazilo každému fanouškovi českého hokeje, tak zamrazilo i nám. Vypadalo to velice vážně,“ popsal doktor národního týmu Antonín Chochola okamžik ze sobotního duelu, po kterém Dominik Kubalík zůstal v bolestech ležet u mantinelu. Po chvíli se však vrátil na led a duel dohrál. „Utrpěl poranění v dolní polovině těla, které by ho nemělo vyřadit z následujících dní v turnaji. Ovšem nemůžeme říct, jestli nevynechá nějaký zápas.“

Sestřih utkání Norsko - ČeskoVideo: Česká televize

Článek

Stalo se to na začátku třetí třetiny za stavu 3:3. Kubalík mířil k mantinelu za pukem, kde došlo ke střetu s Norem Rönnildem. Český útočník se svalil k zemi, protivník mu neúmyslně přisedl nohu a opakované záběry, z nichž skutečně mrazilo, odhalily, že Kubalíkovo koleno i kotník dostaly zabrat. S bolavou grimasou ve tváři pak útočníkovi z ledu pomohli spoluhráči. Nicméně po rychlém vyšetření se Kubalík vrátil zpět.

Ovšem ani to není jistota, že je a bude zcela fit. Někdy se vážnost poranění projeví až později, až to – laicky řečeno – přijde k sobě.

„Každé poranění se nějakým způsobem vyvíjí a i tento stav může proběhnout. Dominik je v péči fyzioterapeutů, kteří na něm intenzivně pracují, jeho stav několikrát denně monitorujeme. A podle toho bude Dominik pokračovat dál v turnaji,“ řekl lékař reprezentace Antonín Chochola. „V této chvíli nemůžeme říct, jestli nějaký zápas vynechá. Ale není to tak vážný stav, který by ho natrvalo vyloučil z turnaje.“

Jednoznačně se ukázal morál týmu. Hráči si zatím šli, hodnotí duel s Norskem Radim RulíkVideo: Sport.cz

Je Chochola ohledně pondělního Kubalíkova startu proti Švýcarsku optimistou? „Nejsem schopen vám na tuto otázku přesně zodpovědět, protože tento stav je v současné době v dynamickém vývoji.“

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Národní tým má momentálně na soupisce dvanáct útočníků. Pokud by Kubalík nemohl nastoupit, musel by český tým proti Švýcarům hrát s jedenácti forvardy, či dopsat jednoho z čekajících  – Michala Kovařčíka nebo Radana Lence. Jenže vedení reprezentace si zatím tato volná místa na soupisce šetří na možné posily z NHL.

Oproti loňskému šampionátu v Rize je to však pro Chocholu mnohem klidnější start. Minulý rok předčasně z turnaje odjeli útočníci Chytil a Sedlák, zdravotní obtíže měli Filip Chlapík a Jiří Smejkal.

Soutěž: Největší hokejový fanoušek

Pošli fandící fotku a vyhraj hodnotné ceny v soutěži na Novinky.cz

„Hráči absolvovali dva těžké zápasy, kde bylo plno fyzických kontaktů a plno zblokovaných střel, všechny tyto zákroky se mohou projevit na zdravotním stavu a taky se projevily. Naštěstí ne tak závažným způsobem, že by to nějakého hráče vyřadilo z turnaje,“ uvedl v neděli Chochola.