Hlavní obsah

Zákrok a pak gól, gól, gól. Mrázek hodil hororový úvod za hlavu a potom zavřel branku

Když po prvním úspěšném zákroku inkasoval z následujících tří norských střel tři góly, leckterého fanouška napadlo, že jeho premiéra na domácím MS může skončit už po necelých 17 minutách. Trenéři hokejové reprezentace však Petra Mrázka podrželi, v brance ho nechali a on už ji pro zbytek duelu zavřel.

V první třetině jsem klukům nepomohl, říká Petr Mrázek. Letos se mi to už ale párkrát stalo a mentálně jsem silný, abych to zvládlVideo: Sport.cz

Článek

Nekoukal jste po gólu Salstena na 3:1 pro Nory po očku na střídačku, jestli se na ní nepřipravuje do akce kolega Lukáš Dostál?

Vůbec ne, na střídačku nekoukám. Není v mé režii, jak trenéři rozhodnou. Soustředil jsem se na to, abych góly hodil za sebe a myslel jen na zápas. Kdyby mělo dojít na střídání, přijal bych to. V hokeji se to občas stává, je to normální.

Sestřih utkání Norsko–ČeskoVideo: Česká televize

Vyčítáte si některý z obdržených gólů?

První dva. Při tom prvním se mi puk ztratil. U druhého jsem při norském úniku měl zůstat na nohou a jenom si soupeře vybruslit. Šel jsem strašně rychle dolů a puk se odrazil od betonu do brány. Tam jsme klukům moc nepomohl a nepodržel je. Mentálně jsem ale zůstal silný.

Pomohly vám pak dva úspěšné zákroky na konci první třetiny při norské přesilovce?

Jo, střela z kruhu na lapačku a potom Zuccarello na vyrážečku. Samozřejmě, když dostanete z čtyř střel tři góly, tak potom jakýkoliv zákrok, kdy si můžete sáhnout na puk, je dobrý. Tyhle dva pomohly, stejně jako ten na začátku druhé třetiny při norské přesilovce pět na tři.

Jak jste strávil první přestávku?

Jako při každém jiném zápase. Nemyslet na to, co se stalo, hodit to za hlavu a jít dál. Ale byla to těžká první třetina, moc toho na mě nešlo.

A co teprve v té druhé, kdy statistici napočítali Norům jediný střelecký pokus. Takové zápasy nemají gólmani zrovna v oblibě, že?

Je to něco nového, moc často se mi to nestávalo. Teď už v krátké době podruhé, nejdřív před mistrovstvím v Brně proti Švédům a teď znovu. Člověk musí být pořád připravený a soustředit se na každý odraz a každý puk.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.