Hlavní obsah

Těžší než play off NHL, připustil Nečas, jenž by usnul lusknutím prstu

Aktualizováno

Ačkoliv se k týmu připojil až odpoledne v den zápasu, moc toužil večer proti Velké Británii hrát. A přestože se útočník hokejové reprezentace Martin Nečas necítil na ledě moc dobře, stál si za tím, že s ohledem na další průběh MS šlo o dobré rozhodnutí – jít hned z voleje na led.

Po první třetině na mě sedla únava, přiznává Martin Nečas. Ale jsem rád, že jsem zápas odehrál a rozjezdil nohy Video: Sport.cz

Článek

Jak vám šly na ledě nohy?

Moc mi nejely, necítil jsem se moc dobře. Nebylo ale na co čekat, chtěl jsem jít hned hrát. Je lepší, abych se takhle cítil dneska než proti Kanadě a pak dál. Bylo dobré to rozjezdit, zvyknout si na styl hry a připravit se na Kanadu. Jsem rád, že jsem to odehrál a že jsme vyhráli.

Po náročných posledních dnech plných zápasů a cestování do Evropy musíte být pořádně unavený, ne?

Jsem. Těším se do postele, abych to dospal. Teď bych usnul lusknutím prstu, protože za poslední dva dny jsem spal nějaké tři čtyři hoďky… Pomůže i kvalitní regenerace a budu v pohodě. A pak to s Kanadou rozjedeme.

Jak velkou změnou byl hokej na širokém kluzišti oproti tomu úzkému, na který jste zvyklý ze zámoří?

Pro mě osobně to bylo těžší než play off NHL. Protože kdybych se takhle cítil v play off a hrál v něm takhle, moc bych se na led, myslím, nedostal. Je to jiný hokej. Zvlášť proti Británii, která jen bránila. Myslím ale, že zápas s Kanadou bude úplně jiný.

Sestřih zápasu Česko – Velká BritánieVideo: Česká televize

Spolupráce s parťáky v lajně Palátem a Tomáškem se vám líbila?

V první třetině jsme měli pár šancí, které jsme neproměnili. Ale byl to náš první zápas, po něm je hrozně brzo hodnotit. Oba jsou to skvělí hráči, musí nám to sednout.

Kromě přesilovek vás trenéři poslali i na oslabení. Pro vás celkem nezvyk, že?

Rok jsem je sice nehrál, ale samozřejmě tak nějak vím, jak to v nich chodí. Je to i hodně o improvizaci. Snažíme se na ledě s klukama mluvit a pomáhat si.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

O atmosféře na stadionu jste jistě slyšel, a i ji viděl. Jaké ovšem bylo zažít ji na vlastní kůži?

Kulisa byla neskutečná. Byla to paráda, užíval jsem si to. Tohle se může stát jenom v Česku. Klobouk dolů. Kdyby bylo mistrovství světa v jiné zemi, určitě na něj tak rychle neletím. Hrát doma se ale může naskytnou jednou za kariéru.

Na zádech jste pro sebe atypicky nosil číslo 98? Po osmaosmdesátce jste nepokukoval?

Tu schovávám tady pro jednoho hráče, jestli ho znáte… Pasta má přednost. Kdyby dorazil, má ji nachystanou. Ještě aby ne, vždyť je to náš nejlepší hráč.

Se Zachou by byli posilami jako hrom, že?

Nevím přesně, jak to mají, ale kdyby přijeli, byli by velkými posilami.