Hlavní obsah

Super divočina pro diváky, horší pro trenéry, culí se Kaše. Lišácká přihrávka mu zase vyšla

Touhle přihrávkou na bratra Davida okouzloval Ondřej Kaše celou extraligu. Teď svůj oblíbený pas, který by si mohl klidně nechat patentovat, předvedl dokonce na domácím mistrovství světa. „Vždycky klukům říkám, že to občas zkusím,“ usmíval se 28letý útočník po vítězství 7:4 nad Dánskem.

Sestřih zápasu Česko - DánskoVideo: Česká televize

Článek
Fotogalerie

Ve 25. minutě si najel na dlouhou Červenkovu přihrávku o zadní mantinel, zajel za bránu a vytáhl nečekanou přihrávku na přední tyčku. Jeho typický lišácký pas vyšachoval dánskou defenzivu, nezaskočil však připraveného Lukáše Sedláka, který bekhendem zakončil do odkryté branky. „Trochu jsem tušil, že by tam mohl být,“ připustil Kaše.

Z jeho úžasného hokejového myšlení těžil celou sezonu Litvínov, teď i národní tým. „Tohle zkouším často, na bráchu to v extralize vycházelo, teď naštěstí taky,“ liboval si a prozradil, že Sedlák se speciálně na tenhle pas připravoval coby pardubický soupeř. „Říkal mi, že když jsme proti nim hráli v semifinále extraligy, skautovali to. Že si na nás měli dát pozor,“ podotkl Kaše.

Výborný výkon, ale také ponaučení, hodnotí duel s Dánskem Jakub Flek. Gól? Vzal jsem to okolo a nastartoval nohyVideo: Sport.cz

Tentokrát Sedlák z práce šikovného křídelníka profitoval gólem na 3:1. „Věděl, že když jedu za bránu, má tam být připravený. A naštěstí tam byl. Kdyby ne, to by bylo horší,“ uvědomoval si Kaše, že podobné zpětné přihrávky mohou nastartovat brejk soupeře. „Když to vyjde, přinese to ovoce. Když ne, může z toho být nepříjemný protiútok,“ poznamenal.

Z dvoubrankového manka se však Dáni ještě oklepali a ve třetí části dokázali srovnat. „Ale těší mě, že jsme na to hned během chvilinky odpověděli. Kdyby šli do tlaku, vyvíjelo by se to hůř. Ale hru jsme kontrolovali, napadaly nám tam puky a úplně je odzbrojily,“ hodnotil útočník se zkušenostmi z NHL.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Zápas se nakonec zvrtnul v jedenáctigólovou přestřelku. „Byla to divočina. Super pro diváky, horší pro trenéry. Určitě si k tomu něco řekneme. Ale hlavní je výhra, strašně důležité tři body,“ dodal Kaše.