Hlavní obsah

Slovenská otočka nestačila. Asi jsme si mysleli, že je hotovo, přemítal po porážce Nemec

Slovenské plány pro předposlední zápas v ostravské skupině byly jasné. Jakkoliv porazit Lotyše, a zajistit si tak na jejich úkor jistotu postupu do čtvrtfinále. A přestože Slováci inkasovali jako první, nebyli ke splnění svého cíle vůbec daleko. Necelé dvě minuty před třetí sirénou utkání otočil Cehlárik, za půl minuty je ovšem zmrazil vyrovnávací střelou obránce Cibulskis a v nájezdech o výhře Lotyšů 3:2 rozhodl dvakrát úspěšný Dans Ločmelis.

Sestřih utkání Slovensko - LotyšskoVideo: Česká televize

Článek
Fotogalerie

„Dostali jsme nešťastný gól, ale pořád jsme byli v zápase, na konci jsme i vedli. Ale nemůžeme si nechat dát takový rychlý vyrovnávací gól,“ štvalo Šimona Nemce. „Asi se musíme zaměřit na mentalitu, na to hrát celých šedesát minut. Už jsme si možná mysleli, že je po zápase, ale jak jsme viděli, hokej je vrtkavý,“ pokračoval obránce New Jersey Devils.

Skóre otevřel tečí Indrašisovy střely bek Hradce Králové Ralf Freibergs. Srovnání se Slováci dočkali zkraje třetí části, kdy bekhendem skóroval Martin Pospíšil. Obrátka ve skóre v podání Cehlárika nestačila, protože Cibulskis srovnal a rozhodovaly nájezdy.

V nich ze Slováků uspěl pouze Juraj Slafkovský ve druhé sérii, za Lotyše se dvakrát bekhendovým blafákem prosadil Ločmelis. Především ten druhý a vítězný byl pro brankáře Samuela Hlavaje velmi smolný, protože střelu lotyšského nájezdníka chytil, puk se ale přes jeho betony dokutálel za brankovou čáru.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

„Samo chytá výborně, každý zápas nás drží a dává nám šanci na výhru.Škoda i kvůli němu, že jsme to dnes nezvládli a nedali o nějaký ten nájezd více. Budeme věřit, že mu to vydrží,“ říkal litvínovský Matúš Sukeľ.

O tom, která čtveřice se z ostravské skupiny podívá do čtvrtfinále, definitivně rozhodnou až úterní bitvy. Odpoledne budou Lotyši o naději hrát proti Spojeným státům (od 16.20 hodin) a k postupové naději potřebují vyhrát za tři body. Večer program základní části uzavře zápas neporaženého Švédska a Slovenska (od 20.20 hodin). Seveřané už mají postup jistý, Slováci potřebují bodovat.

A slovenští hokejisté budou věřit, že v čase prvního vhazování jejich posledního utkání ve skupině bude o jejich postupu rozhodnuto. „Musíme být perfektně připravení. Dokázali jsme na turnaji potrápit USA, můžeme to dokázat znovu. Máme za sebou dva těžké zápasy, zítra vyčistíme hlavy a nachystáme se. Jsou to stejní hráči jako my a zápas začíná za stavu 0:0. Věřím, že na konci to bude v náš prospěch,“ přál si obránce Liberce Michal Ivan.