Hlavní obsah

Před Dánskem šlo na led 12 hráčů. Do kdy čekat na Pastrňáka s Nečasem? Máme varianty, řekl Kalous

Dopolední rozbruslení před zápasem s Dánskem na mistrovství světa stanovili kouči hokejové reprezentace jako dobrovolné, a tak na led O2 areny vyjelo na zhruba 20 minut jedenáct hráčů do pole a gólman Karel Vejmelka.

Rozbruslení před zápasem s Dánskem bylo dobrovolné, na led vyjelo 12 hráčůVideo: Sport.cz

Článek

„Bylo na hráčích, jakou formu přípravy si zvolí. Jestli se půjdou sklouznout na led, nebo si udělají suchou přípravu,“ hlásil po rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous.

Jít na led se rozhodli kromě Vejmelky i obránci Kempný, Hájek, Špaček a útočníci Sedlák, Kubalík, Voženílek, Kondelík, Beránek. Stejně tak tři hráči, kteří nejsou zapsáni na soupisce - bek Ščotka a forvardi Lenc s M. Kovařčíkem. Hlavní trenér Radim Rulík vše pozoroval v civilu z prostoru u střídaček.

Jestli se české reprezentaci na velkých akcích proti některému z papírových outsiderů nedaří, pak jsou to právě Dánové. Na MS je za tři body neporazili už čtyřikrát za sebou a k tomu prohra 1:2 v dosud posledním vzájemném zápase na ZOH v Pekingu v únoru 2022.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

„Připravujeme se velice zodpovědně. Každá série jednou končí, a pokud to bude právě dneska, bude to fajn,“ řekl Kalous.

Dánové do turnaje v Praze vstoupili hladkou výhrou 5:1 nad Rakouskem, pak ale následovala porážka 1:5 s Kanadou a v úterý 0:2 s Norskem. Úterní senzační stíhací jízda Rakušanů proti Kanadě, kdy ve třetí třetině srovnali z 1:6 na 6:6, je určitým mementem i pro český tým.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Kanada - RakouskoVideo: Česká televize

„Všichni soupeři nechávají na ledě všechno a občas to přinese překvapivé výsledky,“ uvědomuje si Kalous.

Se svými kolegy ve trenérském štábu a generálním manažerem Petrem Nedvědem monitorují i situaci v NHL s ohledem na možné posily. Po Carolině s Martinem Nečasem si v noci na středu SELČ prodloužil sezonu i Boston s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou.

„Vývoj v NHL samozřejmě sledujeme a bereme to tak, jak to je. Soustředíme se teď na hráče, které máme tady,“ prohlásil Kalous.

Sestřih duelu Florida - BostonVideo: nhl.com

Pokud by Bruins s Hurricanes vyhráli i šestý zápas své série proti Floridě resp. NY Rangers, rozhodující sedmé duely by byly na programu až o víkendu, možná v noci na pondělí. Do kdy by byli trenéři ochotní na české trio z NHL čekat, když už příští čtvrtek je na programu MS čtvrtfinále.

„Samozřejmě máme nějaké varianty. Jdeme den po dni a podle toho se rozhodujeme,“ nechtěl Kalous z pochopitelných důvodů prozradit nic bližšího.

Živě z dějiště hokejového mistrovství světa - 15. 5. 2024Video: Sport.cz

Soutěž: Největší hokejový fanoušek

Pošli fandící fotku a vyhraj hodnotné ceny v soutěži na Novinky.cz