Hlavní obsah

Už je to oficiální! Pastrňák a Zacha posílí reprezentaci na MS

Aktualizováno

Už je to definitivní. Hokejovou reprezentaci na mistrovství světa doplní nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. Společně s ním v pondělí přiletí i jeho parťák z útoku Bostonu Pavel Zacha. Potvrdil to generální manažer národního týmu Petr Nedvěd. Představit by se tak mohli už v úterním zápase proti Kanadě.

Sestřih šestého duelu Boston – FloridaVideo: nhl.com

Článek

„David Pastrňák s Pavlem Zachou projevili po vypadnutí Bostonu z play off velký zájem na mistrovství světa dorazit. Zdravotní prohlídky proběhly bez komplikací a klub tedy oběma hráčům umožnil start,“ řekl Nedvěd.

Na letišti v Praze by mělo letadlo s oběma českými útočníky přistát v průběhu pondělí. „Pondělní trénink ještě David s Pavlem s největší pravděpodobností nestihnou. Poprvé by se měli na ledě objevit v úterý během ranního rozbruslení před utkáním proti Kanadě. Jejich případné zařazení do zápasové soupisky bude na rozhodnutí trenérů,“ uvedl Nedvěd.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Pavel Zacha (18) a David Pastrňák (88) v dresu Bostonu.

Je jasné, že šampionát tak končí pro obránce Jana Ščotku a útočníka Radana Lence, kteří doposud s týmem jen trénovali. Po příletu útočného dua z Bostonu bude česká soupiska zaplněna.

Zároveň se zásadně změní síla českého výběru a rapidně se zvyšují šance na medailový úspěch. „Věřím, že do týmu skvěle zapadnou. Mají skvělý charakter, Pastu všichni známe. A všichni víme, jaký je cíl, proč tady jsme,“ vykládal v sobotu kapitán Roman Červenka.

Právě ten si možná s dvojicí Pastrňák - Zacha v útoku zahraje.

Napadalo nám to, ale nepřeceňoval bych to, říká skromný Roman Červenka. Vyšel hned začátek a celá lajna získala sebevědomí.Video: Sport.cz

Červenka si však, že český výběr nebude ani po jejich případném příjezdu moct upustit od týmovosti. „Ta tam musí zůstat, musíme hrát jeden pro druhého. Ale faktor Pasty může v těch důležitých chvílích strašně pomoct. On udělá rozdíl, může rozhodnout,“ mínil Červenka.

David Pastrňák si v Praze připíše pátou účast na světovém šampionátu. Pavla Zachu, který velkou část sezony odehrál v jedné formaci právě s Pastrňákem, čeká premiérová účast na mistrovství. V minulosti se z turnajů omlouval.

Před dvěma roky v Tampere pak Pastrňákův příjezd znamenal bronzovou radost. Co přinese letos?

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.