Hlavní obsah

Obrovská pocta, zářil na Hradě „fanoušek“ Dostál. Nečas zval prezidenta na trénink

Oslavy střídají se společenskými povinnostmi. Hokejisté den po návštěvě u premiéra Petra Fialy dorazili také na Pražský hrad, kam je pozval prezident Petr Pavel. Hlava státu byla během šampionátu pravidelným návštěvníkem domácích zápasů.

Video: Sport.cz, ČTK

Článek

Pozvání přijali téměř všichni mistři světa, a to včetně realizačního týmu. Chyběl pouze útočník Bostonu Pavel Zacha, který už se vrátil do Ameriky. Ostatní hráči ale nechyběli, včetně Lukáše Dostála.

Brankář Anaheimu se stihl na skok vrátit domů do Bedřichovic na Brněnsku, kde pro něj místní dokonce udělali sochu. Respektive už hotovou plastiku Napoleona Bonaparta oblékli do českých barev a s Dostálovou helmou. „Bafla na mě hned, jak jsem na ni posvítil z auta. Jsme malá vesnička, takže když to sousedi takhle nachystají, je to fajn,“ těšilo 23letého brankáře.

Zatímco v průběhu šampionátu fandil prezident (nejen) gólmanovi, teď se situace obrátila. „Dojmy po setkání jsou neskutečné. Neskrývám, že jsem jeho velký fanoušek. Je obrovská pocta, že jsme se tu takhle všichni sešli. V útrobách Hradu jsem poprvé,“ zářil čerstvý majitel světového zlata.

Útočník Martin Nečas středeční oslavu v Kramářově vile s premiérem nestihl. Návštěvu Pražského hradu si ale ujít nenechal. „Ty společenské akce jsou skoro těžší, než podávat výkony na ledě. Ale patří to k tomu. Jde vidět, že pan prezident je skromný člověk, který fandí hokeji a sportům celkově. Nezapomenu na to, že jsem tady stál a on nám gratuloval,“ popsal forvard Caroliny.

A setkávání s prezidentem by podle něj mohlo klidně pokračovat.

„Kdyby chtěl, může si s námi přijít zatrénovat. Rádi ho přijmeme,“ navrhl Nečas společné cvičení.

Dostál s Nečasem se liší snad jen v tom, jak vnímají vítězství v rámci domácího šampionátu. Zatímco gólmanovi Anaheimu už pomalu dochází, čeho se spoluhráči dosáhl, podle Nečase teprve nastane čas, kdy si uvědomí, že je mistrem světa. „Až se to uklidní, pojedu někam na dovolenou. A tam to přijde, až bude klid,“ dodal 25letý útočník.